filme românești

Moromeţii (1987)

Filme Românești Online

Un film cult al anilor ’80, „Moromeţii“ urmăreşte felul în care, sub presiunea schimbărilor sociale, se destramă o familie de ţărani din România, în ciuda eforturilor capului acesteia, Ilie Moromete, de a-i ţine împreună. Are la bază primul volum al romanului omonim, semnat de Marin Preda, iar din distribuţie fac parte, printre alţii, Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu.

Detalii …

Marfa și banii (2001)

Filme Românești Online

„Marfa şi banii“ este primul lungmetraj al regizorului Cristi Puiu. După el au urmat „Moartea domnului Lăzărescu, „Aurora“ şi „Sieranevada“. În „Marfa şi banii“, acţiunea se concentrează pe aventura unui tânăr care vrea să îşi dezvolte afacerea, dar care nu are banii necesari. Primeşte un „job“ în schimbul unei sume importante, din partea unui grangur local: trebuie să ducă la Bucureşti o geantă, la o adresă anume. Însă conţinutul genţii este obiect de atracţie şi pentru alţii…

Detalii …

București NonStop (2015)

Filme Românești Online

Patru poveşti diferite, o singură noapte, un magazin non-stop dintr-un cartier bucureştean şi un personaj care leagă cele patru istorisiri. Numele lui este Achim, „băiatul de la non-stop“, interpretat de Gheorghe Ifrim. „București NonStop“ radiografiază existenţa unor oameni normali puşi în situaţii excepţionale şi este un film despre dragoste şi ură, viaţă şi moarte, compasiune şi cruzime.

Detalii …

Rocker (2012)

Filme Românești Online

Victor este un rocker de 45 de ani şi are un fiu, Florin, pentru care este în stare să facă orice. Deoarece Florin este dependent de droguri, tatăl ajunge în situaţii inimaginabile, să fure şi să se umilească. Pe cei doi nu îi uneşte doar legătura de sânge, ci şi pasiunea pentru muzica rock.

Detalii …