Filme Românești Online

Domestic (2012)
Filme Românești Online

Domestic (2012)

Moromeţii (1987)
Filme Românești Online

Moromeţii (1987)

Un film cult al anilor ’80, „Moromeţii“ urmăreşte felul în care, sub presiunea schimbărilor sociale, se destramă o familie de ţărani din România, în ciuda eforturilor capului acesteia, Ilie Moromete, de a-i ţine împreună. Are la bază primul volum al romanului omonim, semnat de Marin Preda, iar din distribuţie fac parte, printre alţii, Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu.

[…]

Marfa și banii (2001)
Filme Românești Online

Marfa și banii (2001)

„Marfa şi banii“ este primul lungmetraj al regizorului Cristi Puiu. După el au urmat „Moartea domnului Lăzărescu, „Aurora“ şi „Sieranevada“. În „Marfa şi banii“, acţiunea se concentrează pe aventura unui tânăr care vrea să îşi dezvolte afacerea, dar care nu are banii necesari. Primeşte un „job“ în schimbul unei sume importante, din partea unui grangur local: trebuie să ducă la Bucureşti o geantă, la o adresă anume. Însă conţinutul genţii este obiect de atracţie şi pentru alţii…

[…]

București NonStop (2015)
Filme Românești Online

București NonStop (2015)

Patru poveşti diferite, o singură noapte, un magazin non-stop dintr-un cartier bucureştean şi un personaj care leagă cele patru istorisiri. Numele lui este Achim, „băiatul de la non-stop“, interpretat de Gheorghe Ifrim. „București NonStop“ radiografiază existenţa unor oameni normali puşi în situaţii excepţionale şi este un film despre dragoste şi ură, viaţă şi moarte, compasiune şi cruzime.

[…]

Rocker (2012)
Filme Românești Online

Rocker (2012)

Victor este un rocker de 45 de ani şi are un fiu, Florin, pentru care este în stare să facă orice. Deoarece Florin este dependent de droguri, tatăl ajunge în situaţii inimaginabile, să fure şi să se umilească. Pe cei doi nu îi uneşte doar legătura de sânge, ci şi pasiunea pentru muzica rock.

[…]

Autoportretul unei fete cuminți (2015)
Filme Românești Online

Autoportretul unei fete cuminți (2015)

Aparent, Cristiana (Elena Popa) este o tipă căreia nu îi lipseşte nimic – nici banii, nici mintea, nici compania oamenilor, parteneri de discuţie sau de sex. Dar ca şi în materia pe care o studiază, seismologia, în interiorul ei se simt nişte plăci tectonice care stau să se ciocnească. „Autoportretul unei fete cuminţi“ (r. Ana Lungu) a câştigat marele premiu la Festivalul Crossing Europe, trofeul publicului şi cel pentru cea mai bună regie la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (2015).

[…]

Poziția copilului (2013)
Filme Românești Online

Poziția copilului (2013)

Filmul regizat de Călin Netzer şi premiat cu Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, are în centru relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult, Barbu, şi vorbeşte în primul rând despre reversul dragostei părinţilor pentru copii. Nu întotdeauna efectul este unul pozitiv, oricât de bune ar fi intenţiile. „Poziția copilului“ este şi un portret al clasei româneşti mai înstărite, al felului în care influenţa şi banii sunt folosiţi pentru obţinerea unor favoruri, o anatomie a corupţiei din anumite instituţii.

[…]

Legături bolnăvicioase (2006)
Filme Românești Online

Legături bolnăvicioase (2006)

Adaptarea după romanul cu acelaşi titlu, scris de Cecilia Ștefănescu, „Legături bolnăvicioase“ pune sub lupă o neobişnuită poveste de dragoste, cu tineri care trăiesc sentimente contradictorii. Explorează împreună misterele iubirii, confruntându-se în acelaşi timp cu durerea provocată de ea.

[…]

Live (2015)
Filme Românești Online

Live (2015)

Ema (Rodica Lazăr) este o prezentatoare TV de succes, care moderează o emisiune de investigaţii. Pentru a fi pe primul loc în topul audienţelor, Ema îşi pune la bătaie atât sănătatea, cât şi toate resursele de care dispune. Un caz, însă, o aruncă în mijlocul unui scandal uriaş, care îi va întoarce viaţa pe dos.

[…]

Din dragoste cu cele mai bune intenții
Filme Românești Online

Din dragoste cu cele mai bune intenții (2011)

Unde dragoste prea multă e, raţiunea scapă de sub control – ar vrea să spună filmul lui Adrian Sitaru, „Din dragoste cu cele mai bune intenţii“. Alex (Bogdan Dumitrache) primeşte vestea că mama lui tocmai a avut un accident vascular cerebral. Viaţa lui este dată peste cap sau, mai curând, evenimentul exterior îi stârneşte traume vechi, scoţându-i la iveală temeri, nelinişti şi purtându-l printr-o serie de întâmplări surprinzătoare.

[…]

Lampa cu căciulă
Filme Românești Online

Lampa cu căciulă (2006)

„Lampa cu căciulă“ este un scurtmetraj despre călătoria pe care o face un puşti alături de tatăl lui, la oraş, pentru a repara un televizor stricat. Un mini portret al copilăriei şi al bucuriilor simple, un film la fel de puternic ca „Hoţii de biciclete“ al lui Vittorio De Sica, tandru, emoţionant, nostalgic.

[…]
Bă, ştii ce a făcut io azi-noapte? Am făcut la ţigări şi m-am gândit. M-am gândit şi am făcut la ţigări.

Moromeţii

Fără poezie, viaţa e pustiu.

Secretul lui Bachus

Am făcut şi noi revoluţie cum am putut.

A fost sau n-a fost?

Am un Dumnezeu al meu și după el mă ghidez.

Poziţia copilului

Conştiinţa e ceva ce, pe mine… e acel lucru care mă opreşte să fac ceva rău.

Poliţist, adjectiv

Oricâtă experienţă ai avea, profesionist sau amator, totul depinde numai şi numai de scule.

Operaţiunea monstrul