Noutăți, Seriale

Serialul „The Terror“: lista personajelor şi ce se întâmplă în primele 4 episoade

O expediţie pe un teritoriu neexplorat, rece şi bântuit de întâmplări supranaturale, aruncă membrii unui echipaj într-un joc de ambiţii, animozităţi, panică şi paranoia.

Serialul „The Terror“ ilustrează ce se poate întâmpla cu un grup de bărbaţi îngheţaţi, izolaţi şi blocaţi la capătul Pământului, disperaţi să lupte pentru viaţă şi care înfruntă nu doar forţele naturii, ci şi forţele dinlăuntrul lor.

Inspirat dintr-un episod real din istoria Marinei Regale Britanice, „The Terror“ se centrează pe călătoria periculoasă efectuată de aceasta într-un teritoriu virgin. Scopul misiunii este descoperirea Pasajului de Nord-Vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord). Pe o vreme deloc prielnică şi cu resurse limitate, echipajul este împins până la limite imposibil de imaginat.

Compus din 10 episoade a câte o oră, serialul „The Terror“ este o adaptare după romanul omonim semnat de Dan Simmons şi publicat în 2007. Numele lui Dan Simmons se află şi pe lista producătorilor executivi, alături de cel al lui Ridley Scott. Primele două episoade vor fi difuzate pe 26 martie, orele o4.oo, pe AMC, şi vor fi reluate, cu subtitrare, joi, 29 martie, de la orele 22.00. Până atunci, iată o listă cu personajele principale şi un rezumat al întâmplărilor din primele patru episoade:

 

Căpitanul Francis CrozierCăpitanul Francis Crozier (actor: Jared Harris)
Francis Crozier este căpitanul vasului HMS Terror şi adjunctul comandantului expediţiei, Sir John Franklin. Cu o bogată experienţă de marinar şi o ascensiune rapidă în cadrul Marinei Regale a Majestăţii Sale, Crozier trebuie să-şi accepte statutul de secund, chiar dacă vede că toate realizările şi sfaturile pertinente, îi sunt ignorate de-a lungul expediţiei. Atunci când semnele rău prevestitoare iau amploare, Căpitanul este pus în situaţia de a-şi înfrunta demonii interiori pentru a-şi salva oamenii. Va reuşi el oare asta? Rămâne să vedem.

Jared Harris, filmografie selectivă: „The Crown“ (Netflix), „Aliatul“, „Mad Men – Nebunii de pe Madison Avenue“ (AMC, serial care a câştigat 3 Globuri de Aur şi 4 Premii Emmy)

Sir John Franklin (actor: Ciarán Hinds)
Sir John Franklin este căpitanul vasului HMS Erebus şi comandantul expediţiei, un lider experimentat cu un trecut controversat. Poate din acest motiv „toată lumea îl place, dar nimeni nu îl respectă“.  A văzut oameni murind la datorie, sub comanda lui, în timpul altei expediţii polare şi îşi doreşte să se retragă în glorie la finalul carierei. El este cel care a descoperit Pasajul de Nord-Vest. Ambiţia şi îngâmfarea victoriană îi vor crea mari probleme în lupta pentru supravieţuire din noua aventură.

Ciarán Hinds, filmografie selectivă: „Urzeala tronurilor“,  „Jane Eyre“, „Sherlock Holmes“, „Fantoma de la Operă“, „Un spion care ştia prea multe“, „Regatul de gheaţă“, „Silence

Căpitanul James FitzjamesCăpitanul James Fitzjames (actor: Tobias Menzies)
Adjunct pe HMS Erebus, James Fitzjames este o tânără speranţă a Marinei Regale Britanice. Deşi nu are experienţă în regiunile polare, Sir John Franklin are totuşi încredere în el, spre deosebire de Francis Crozier cu care nu se înţelege deloc. Ca multe personaje cu funcţii importante în această expediţie, şi Fitjames ascunde o serie de secrete paralizante. Pare să fie mărul discordiei pe HMS Erebus, o problemă în plus faţă de pericolul care îi aşteaptă.

Tobias Menzies, filmografie selectivă: „Străina“ (serial care l-a făcut celebru), „Black Mirror“, „Urzeala tronurilor“, „Lumea de dincolo: Războaie sângeroase“

Doctorul Harry GoodsirDoctorul Harry Goodsir (actor: Paul Ready)
Este cel mai tânăr dintre cei patru medici din expediţie, o fire blândă, care intră în aventura spre Pasajul de Nord-Vest mânat de dorinţa de a explora natura din zona arctică. Harry Goodsir intuieşte primul caracterul supranatural al situaţiei şi vrea să dezlege jocul misterios de forţe care ameninţă echipajul. În paralel, depune eforturi pentru a înţelege acest peisaj ciudat şi rece şi pe locuitorii săi.

Paul Ready, filmografie selectivă: „Motherland“, „Virtuoso“, „The Death of Stalin“, „Private Peaceful“

Cornelius HickeyCornelius Hickey (actor: Adam Nagaitis)
Marinarul Cornelius Hickey nu e deloc ceea ce pare. Ambiţios, versatil, ar face orice ca să urce pe scara socială. Iar când eforturile lui dau greş, începe să dispreţuiască autoritatea, transformându-se într-un personaj şi mai periculos. Este ameninţarea din interior a expediţiei, un factor deloc de neglijat în tensiunea poveştii.

Adam Nagaitis, filmografie selectivă: „Sufragete“, „Pasager în trenul terorii“, „Outlaws“

Lady SilenceLady Silence (actriţă: Nive Nielsen)
Fiica unui şaman de temut din zona arctică unde locuieşte populaţia Netsilik, Lady Silence, poreclită aşa de membrii expediţiei, este într-o primă fază, o tânără a cărei viaţă este destabilizată de apariţia celor două nave pline cu europeni. Va trebui să-şi controleze temerile şi să găsească un mod de a-şi apăra, o dată, poporul, şi-apoi o parte din membrii echipajului, de care se apropie. Lady Silence are un rol esenţial în „The Terror“: ea pare să deţină cheia inversării dezastrului supranatural care ameninţă viaţa europenilor.

Nive Nielsen, de la muzică la film: Nive Nielsen şi-a început cariera ca solistă a trupei groenlandeze „Nive and the Deer Children“ („The Room“ este una dintre cele mai cunoscute piese, compusă de Nielse). Din 2009 până acum, formaţia a scos două albume, iar unele melodii au fost incluse pe coloana sonoră a câtorva filme (printre ele, „Nuummioq“). A studiat ştiinţele politice, are un master în antropologie vizuală, este documentarist, producător şi prezentator TV. A apărut în filmul „Lumea nouă“, alături de Colin Farrell.

Thomas BlankyThomas Blanky (actor: Ian Hart)
Prieten vechi cu Căpitanul Crozier şi specialist în gheţuri, Thomas Blanky a fost şi el căpitan, dar acum preferă lupta cu gheţurile şi dezlegarea puzzle-ului arctic. Inteligent şi cu o forţă de neoprit, refuză să tremure în faţa problemelor. Când alţii bat în retragere, Blanky stă în prima linie, zâmbeşte fin şi are deja vreo 12 idei perfecte pentru a rezolva orice obstacol.

Ian Hart, filmografie selectivă: „Tărâmul de nicăieri“, „Inamicul Statului“, „Harry Potter şi piatra filozofală“ (profesorul Quirrell)

Ce se întâmplă în primele 4 episoade

Ep. 1: „Go for broke“
Sinopsis: Expediţia condusă de Sir John Franklin a început. Până la Pasajul Nord-Vest mai sunt 320 km, iar una dintre cele două nave are un accident. Sir John Franklin are de făcut o alegere dificilă. De ea depinde gloria sau… eşecul.

Ep. 2: „Gore“
Sinopsis: A trecut o iarnă deja, iar sosirea primăverii pare să readucă optimismul. Câţiva bărbaţi sunt trimişi în recunoaştere pentru a căuta o zonă în care apa nu este îngheţată. Unul dintre ei face o descoperire periculoasă şi devine ţinta unui prădător letal.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Ep. 3: „The ladder“
Sinopsis: „Creatura de pe gheaţă“ continuă să ameninţe, iar echipajul este în continuare în pericol. Tensiunea creşte din ce în ce mai mult. Căpitanul Francis Crozier încearcă să îl convingă pe Sir John să trimită o parte din marinari pe continentul american pentru a căuta ajutoare.

Ep. 4: „Punished, as a boy“
Sinopsis: O nouă iarnă soseşte. Navele suferă un alt atac de proporţii, dovadă că inamicul este mai mult decât un urs polar. Se creează o panică uriaşă, oamenii încep să devină paranoici. Ofiţerii expediţiei sunt forţaţi să admită că salvarea ar putea veni de la inuiţii din zonă.


Premieră: 29 martie, orele 22.00
Creat de: David Kajganich
Regie: Tim Mielants (4 episoade), Edward Berger (3 episoade), Sergio Mimica-Gezzan (3 episoade)
Producători executivi: Ridley Scott, David Kajganich, Soo Hugh, David D. Yucker, Alexandra Milchan şi Scott Lambert, Guymond Casady, Dan Simmons

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *