Noul serial „Teroarea“ de pe AMC are premiera pe 29 martie

Serialul thriller „The Terror“/ „Teroarea“ intră pe micul ecran cu un prim episod de două ore.

Inspirat de romanul omonim scris de Dan Simmons, serialul „The Terror“/ „Teroarea“ îi are în rolurile principale pe Jared Harris („Sherlock Holmes: A Game of Shadows“), Tobias Menzies („Casino Royale“, „Atonement“) și Ciarán Hinds („Silence“, „Tinker Tailor Soldier Spy“), iar ca producători executivi, pe Ridley Scott, David Kajganich și Soo Hugh. Romanul lui Dan Simmons este inspirat, la rândul lui, de călătoria reală din sec. al XIX-lea, a lui Sir John Franklin, un explorator al ţinuturilor arctice, trimis de Amiralitatea britanică să descopere calea nord-vestică din aceste ţinuturi.

Scenă din serialul Teroarea
Scenă din serialul Teroarea

Expediția Marinei Navale britanice se anunță periculoasă și deloc lipsită de aventuri. Într-un teritoriu neexplorat și în condiții exptreme, echipajul vrea să descopere Pasajul de nord-vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord). Dar vremea neprielnică, resursele limitate și teama de necunoscut vor aduce personajele în situații-limită.

„The Terror“/ „Teroarea“ ilustrează ce se poate întâmpla cu un grup de bărbați înghețați, izolați și blocați la capătul Pământului, disperați să supraviețuiască și care nu se luptă doar cu elementele naturii, ci și între ei. Premiera serialului este programată la trei zile după cea americană, pe 29 martie 2018, de la ora 22:00, iar primul episod va avea o durată de două ore. David Kajganich și Soo Hugh au descris producția ca „o combinație rară de istorie fascinantă, personaje complexe și pline de defecte, o poveste despre spiritul uman imposibil de oprit și promisiunea unei lumi noi, încă nedescoperite, care vine cu amenințările de rigoare“.

Foto: Aidan Monaghan – AMC