Frank Dillane, actorul din „Fear the Walking Dead“: „Când eram mic, chiar nu îmi doream să devin actor“

Într-o scurtă pauză de filmări, actorul Frank Dillane a vorbit pentru dinfilme.ro, despre sezonul 3 al serialului „Fear the Walking Dead“, cât durează şedinţele de make up pentru a intra în pielea lui Nick Clark, dar şi despre asemănarea lui cu Johnny Depp şi noutăţile legate de activitatea lui muzicală.

Dinfilme.ro: Când ţi-ai dat seama prima dată că vrei să devii actor?
Frank Dillane: Când eram mic, chiar nu îmi doream să devin actor. E ceva ce s-a întâmplat pe parcurs.

Faptul că părinţii tăi sunt, amândoi, actori, ţi-a influenţat decizia?
Într-un fel sau altul, toţi suntem actori fără să vrem. Probabil că s-a întâmplat datorită laturii mele emoţionale, deşi nu mi-am dorit vreodată să fiu un tip emoţional. Dar se pare că sunt. Chestia asta i-a şi atras probabil pe regizori. 🙂

Cât de mult îţi foloseşti experienţa personală în rolul din „Fear the Walking Dead“?
Felul în care îl interpretez pe Nick din „Fear the Walking Dead“ are legătură cu felul în care îmi folosesc, în munca mea de actor, corpul şi faţa, cum reuşesc să îi dau expresivitatea de care are nevoie personajul.

Îl iubesc pe Nick la fel de mult ca în primele două sezoane.

Când ai citit prima dată scenariul, ce te-a atras cel mai mult la serial?
Mi-a plăcut personajul şi ideea serialului, povestea în sine.

Ai citit special pentru acest rol „Confesiunile unui opioman englez“, autobiografia scrisă de Thomas De Quincy. Cine ţi-a recomandat cartea?
Da, e o carte importantă, pe care am citit-o, printre altele, imediat cum am primit oferta pentru acest proiect, dar nu îmi mai amintesc acum exact cine mi-a recomandat-o.  A venit la pachet cu proiectul. 🙂

Nick Clark este unul dintre supravieţuitorii Apocalipsei, un personaj important în poveste. Ce aduce nou în sezonul trei?
Îl iubesc pe Nick la fel de mult ca în primele două sezoane. Va continua să găsească soluţii atunci când lucrurile merg rău şi să le filtreze prin propria sensibilitate.

(…) nu am o <<listă a dorinţelor>> cu regizorii cu care aş vrea să lucrez.

Se foloseşte mult sânge fals în film. Cât au durat şedinţele de machiaj?
O da, se foloseşte mult. În funcţie de cantitatea de sânge, cam jumătate de oră, o oră maximum durează şedinţa de machiaj.

Ţi-ar plăcea să lucrezi cu un regizor anume?
Nu ştiu ce să vă zic, pentru că nu am o „listă a dorinţelor“ cu regizorii cu care aş vrea să lucrez.

Pe reţelele de socializare, lumea te aseamănă cu Johnny Depp. Cum vezi tu asta, e un avantaj sau un dezavantaj?
Pe social media, oamenii fac tot felul de legături şi de obicei scot lucrurile din context. Nu pot să spun că lucrul ăsta mă afectează într-un anume fel. Însă, chiar dacă nu găsesc că semăn prea mult cu el, sunt ok cu asta.

Mai cânţi în „Tinker Wright“? Ce planuri ai cu trupa?
O, da, mai cânt. Am o mulţime de planuri, anul viitor voi scoate un album, dar cu o altă trupă.

Mi-ai putea recomanda 3 filme pe care le-ai văzut recent şi ţi-au plăcut?
Îmi place foarte mult „Rumble Fish“ (1983, r. Francis Ford Coppola), apoi „Nocturnal Animals“ (2016, r. Tom Ford) şi „Alien: Covenant“ (2017, r. Ridley Scott), pe care l-am văzut de curând.

Sezonul 3 al serialului original AMC „Fear the Walking Dead“ are premiera pe 5 iunie, simultan cu cea din Statele Unite, de la orele 4.00 și, în reluare, de la orele 22.00, în aceeași zi. 

Foto: Richard Foreman/AMC