Filme, Noutăți

„Dovlatov“, primul rol principal al actorului Milan Marić

„Ne-am dorit ca Dovlatov să apară ca orice ființă normală, nu ca o marionetă“, spune regizorul Alexey German Jr. despre protagonistul din cel mai nou film al lui.

„Dovlatov“ intră în cinematografele de la noi pe 15 iunie, însă filmul are parte și de două proiecții în avanpremieră la TIFF 2018, luni, 28 mai, și duminică, 3 iunie. Lungmetrajul premiat cu două trofee la Berlin narează șase zile din viața lui Serghei Dovlatov, poet disident rus, a cărui viziune satrică a sfidat Rusia Sovietică a anilor ’70.

„Nu am vrut să idealizăm, dar nici să scoatem la iveală fapte compromițătoare“, a declarat Alexey German Jr. Regizorul a subliniat că intenția lui a fost să redea un episod din viața lui Dovlatov, în care au loc evenimente legate de căsătoria sa, de membrii familiei și de încercările sale de a fi publicat.

Milan Marić în filmul Dovlatov
Milan Marić

Pentru recrearea acestei perioade, anii ’70, producătorii au lucrat cu directorul de imagine Lukasz Zal. De numele lui Lukasz Zal se leagă recentul „Loving Vincent“, un film-eveniment în rândul lungmetrajelor de animație, creat fiind din imagini pictate manual, inspirate de tablourile lui Van Gogh.

Îmbinarea dintre frumusețea fizică și complexitatea lăuntrică a fost principala provocare în alegerea actorului care să-l interpreteze pe Dovlatov. Datorită originilor sale evreiești și armeene, scriitorul s-a  remarcat printr-o înfățișare aparte. Iar găsirea unui actor care să corespundă tuturor criteriilor s-a dovedit a fi foarte dificilă.

Milan Marić  s-a  dovedit a fi cea mai bună alegere. A mai jucat în piese de teatru cu teme politice, scurtmetraje de succes și în câteva filme sârbe. „Dovlatov“ este primul său film internațional și primul rol principal.

Cu Orange Love, ai canalele HBO incluse 3 luni și Smart TV 4K în rate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *