Seriale, Seriale Netflix

„La casa de papel“, sezonul 2: unul dintre cele mai aşteptate seriale Netflix

Sezonul doi al serialului „La casa de papel“ se pregăteşte să intre pe Netflix România. Oare autorităţile vor descoperi identitatea Profesorului?

Primul sezon al serialului „La casa de papel“/ „Money Heist“ ne-a familiarizat cu personajele, intriga şi povestea. După un plan gândit jumătate de viață, Profesorul, un personaj cu o minte genială, vrea să dea lovitura secolului: să jefuiască Monetăria Regală a Spaniei. Fără sânge, fără victime, fără a fura banii cuiva. Recrutează opt persoane, certate cu legea şi care nu mai au nimic de pierdut în viaţă, formează o echipă de „elită“ (un fel de suicide squad), o instruieşte, după care pune în aplicare planul.

El profesor şi echipa de "elită"
El profesor şi echipa de „elită”

Cum orice strategie perfectă are slăbiciunile ei, şi în cazul de faţă, ni se vor dezvălui, pas cu pas, vulnerabilităţile. Sursele sunt diferite: vin fie din partea Profesorului, fie din partea protagoniştilor. De cele mai multe ori, erorile umane strică echilibrul. Sau, dacă nu, situaţiile imprevizibile provocate de tensiunea acumulată în cele 11 zile petrecute în spaţiul închis al Monetăriei.

Mai puternic decât s-ar fi aşteptat Profesorul, se dovedeşte a fi, din tabăra adversă, a Poliţiei, personajul Raquel Murillo, inspectoarea care se ocupă de caz. În serialul „La casa de papel“ se poate spune că există două mari provocări, una abstractă şi una concretă: timpul şi Raquel Murillo. Ambele trebuie manipulate la fel de abil. Abilităţile de negociatoare, instinctul şi mintea ascuţită a lui Murillo îl instigă pe genialul plănuitor al jafului. Relaţia dintre ei se construieşte încet şi ia turnuri imprevizibile. Iar timpul vine şi el cu o serie de obstacole.

Raquel Murillo (Itziar Ituño)
Raquel Murillo (Itziar Ituño)

Mai trebuie precizat, despre serialul „La casa de papel“, că a fost creat pentru postul TV Antena 3 din Spania. În urma succesului uriaş, Netflix a cumpărat drepturile pentru audiența internațională. A redus durata episoadelor (de la 70 la o medie de 45 de minute) şi l-a scindat în două sezoane, pentru a se adapta la rutina publicului occidental.

Cu Orange Love, ai canalele HBO incluse 3 luni și Smart TV 4K în rate.

Sezonul doi al serialului „La casa de papel“ are premiera pe 6 aprilie. Iată şi sinopsisul oferit de Netflix: Cum poliția este din ce în ce mai aproape să afle identitatea Profesorului, lipsa lui de comunicare cu întreaga echipă duce la arestarea unuia dintre complici. Care va fi complicele, cât va reuşi El Profesor să se ascundă şi, mai ales, dacă vor ieşi banii din monetărie nu ne rămâne decât să aflăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *