Filme, Noutăți

Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc, protagoniştii filmului „Octav“. Din 6 octombrie, la cinema

Filmul „Octav“, regizat de Serge Ioan Celebidachi, este o poveste despre puritatea copilăriei, prietenie, dragoste şi nostalgie. Un bătrân de 80 de ani are o relaţie pură şi profundă cu o fetiţă de 10 ani.

Este un rol complex, „cel mai frumos de până acum“, a spus actorul Marcel Iureş, despre personajul pe care îl interpretează în filmul „Octav“. Octav retrăieşte momente cheie din trecutul său – de la jocurile copilăriei, până la prima iubire şi amintirile mai puţin fericite legate de familie – filtrate de conştiinţa unui om ajuns la 80 de ani.

Marcel Iureş şi-a văzut personajul ca pe o provocare sau ca pe o sumă a rolurilor din portofoliul actoricesc. Din toate a luat câte un pic. „Este ca un fel de probă, un examen, să vedem ce am putea găsi util din toate personajele pe care le-am jucat până acum“, a declarat el. Octav mai poate fi, de asemenea, o reflexie a tuturor oamenilor de pe pământ. Povestea profund umană din spatele lui a fost motivul principal care l-a determinat să intre în acest „joc“.

Victor Rebengiuc îi dă viaţă lui Spiridon, prietenul din copilărie al lui Octav. Actorul l-a descris pe Spiridon ca pe un om „care îşi întâlneşte un vechi prieten, pe care îl aşteaptă de multă vreme cu o bucurie nemăsurată (…)“. L-a atras la filmul „Octav“ faptul că este prezentat „devotamentul prietenesc şi dezinteresat“, detaliu contrastant cu lumea în care trăim, unde interesul domină şi controlează oamenii.

LG Days cu reduceri de până la 100 € la telefoane. Oferte speciale de la Orange.

Rolul fetiţei de 10 ani, Ana, este jucat de Alessia Tofan, iar rolul Anei la 19 ani, de Dana Rogoz.

Filmul „Octav“ este o coproducţie România – Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, produs de Adela Vrinceanu Celebidachi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *