Festivaluri, Noutăți

Sydney Film Festival: „Despre trup şi suflet“ a câştigat marele premiu

Regizoarea Ildikó Enyedi este prima femeie din istoria Festivalului de la Sidney, care câştigă marele premiu.

Sydney Film Festival este cel  mai important festival de film din Australia. Trofeul Sydney Film Prize şi premiul în valoare de 60.000 de euro se oferă „celui mai îndrăzneţ şi curajos film de actualitate“. Anul trecut, marele premiu a fost acordat filmului „Acquarius“.

Duminică, 18 iunie, „On Body and Soul“/„Despre trup şi suflet“ a fost declarat câştigătorul celei de-a 10-a ediţii a Festivalului. Ildikó Enyedi devine astfel prima femeie din istoria Festivalului care câştigă marele premiu.

Regizoarea Ildikó Enyedi
Regizoarea Ildikó Enyedi

„<<Despre trup și suflet>> este un film care ne demonstrează că, în ciuda faptului că trăim într-o lume divizată, putem împărtăși același vise. În ciuda urâţeniei unui abator, putem găsi bunătate și blândețe. Un film grațios și plin de compasiune“, a declarat Margaret Pomeranz, preşedinta juriului.

Printre cele douăsprezece titluri selectate anul acesta se numără: The Beguiled (r. Sofia Coppola), Félicité (câştigătorul Premiului Juriului la Berlinale), Happy End (cel mai recent film al lui Michael Haneke), My Happy Family (câştigătorul Trofeului Transilvania la TIFF 2017), The Other Side of Hope (cel mai recent film al lui Aki Kaurismäki).

„On Body and Soul“ / „Despre trup şi suflet“ este o poveste de dragoste între doi introvertiţi care descoperă întâmplător că au în fiecare noapte acelaşi vis. Endre este directorul financiar al unui abator unde Maria este transferată pentru a se ocupa de controlul calității. Un incident intern îl determină pe Endre să aducă un psiholog care să intervieveze angajații. Află astfel că, în fiecare noapte, ei doi visează același vis. Ceea ce la început părea să fie o întâmplare se transformă într-o frumoasă poveste despre emoție și iubire dar, mai ales, despre doi oameni care învață să-și exprime adevăratele sentimente, în ciuda barierelor pe care și le-au impus ei înșiși.

La Berlinale, „Despre trup şi suflet“ a fost premiat cu 4 trofee: Ursul de Aur pentru Cel mai bun film, Mențiunea specială a juriului ecumenic pentru un film din competiție, Premiul FIPRESCI (FederațiaInternațională a Criticilor de Film) pentru celmai bun film din competiție și Premiul cititorilor cinefili ai Berliner Morgenpost.

În România este distribuit de Bad Unicorn şi poate fi văzut în cinematografe începând cu 30 iunie.

LG Days cu reduceri de până la 100 € la telefoane. Oferte speciale de la Orange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *