Festivaluri, Noutăți

Premieră: anul acesta TIFF-ul vine la Bucureşti, cu proiecţii simultane

Între 2 şi 11 iunie, poţi vedea filmele care rulează la Festivalul internaţional de film Transilvania (TIFF), simultan, la Cinema City din AFI Cotroceni. Proiecţiile încep la Bucureşti la 21.45.

Mai jos, lista completă cu titlurile filmelor care se vor putea vedea începând de mâine, 2 iunie.

2 iunie: „Regele Belgiei“ (r. Peter Brosens și Jessica Woodworth, durată: 94′)
„Regele Belgiei“ deschide oficial cea de-a 16-a ediție a Festivalul Internațional de Film Transilvania, vineri, 2 iunie.
3 iunie: „Dalida“ (r. Lisa Azuelos, durată: 124′)
Unul dintre cele mai aşteptate filme franceze ale anului va fi proiectat în premieră în România. „Dalida“ este un omagiu emoţionant adus divei anilor ’50.
4 iunie: „Imperiul umbrelor“ (r. Kim Jee-woon, durată: 140′)
Propunerea Coreei de Sud la Premiile Oscar, „Imperiul umbrelor“ este un thriller bazat pe fapte istorice petrecute la începutul secolului XX, pe vremea când Coreea se afla sub ocupație japoneză.
5 iunie: „Povestea iubirii“ (r. Radu Mihăileanu, durată: 134′)
Este primul lungmetraj în limba engleză al regizorului Radu Mihăileanu şi este inspirat din cartea semnată de Nicole Krauss, tradusă la noi „Istoria iubirii“.
6 iunie: „Nebune de fericire“ (r. Paolo Virzi, durată: 118′)
Filmul, distribuit în România de Independența Film, urmărește prietenia emoționantă  dintre două paciente ale unei clinici de psihiatrie și aventura incredibilă care ajunge să le unească în căutarea fericirii.
7 iunie: „California dreamin’“ (r. Cristian Nemescu, durată: 155′)
Premiat la Cannes în 2007 (Un Certain Regard),  „California dreamin’“ îi are în distribuţie pe Răzvan Vasilescu, Armand Assante, Maria Dinulescu. Armand Assante se va întâlni anul acesta cu Răzvan Vasilescu, la TIFF, după 10 ani de la premiera lungmetrajului.

[irp posts=”12977″ name=”Documentarul românesc „Ouăle lui Tarzan“, în premieră mondială la TIFF”]

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

8 iunie: „Baahubali 2: Finalul“ (r. S. S. Rajamouli, durată:  167′)
Personajele fantasy-ului regizat de S. S. Rajamouli revin într-un nou capitol, după ce au înregistrat un succes record de box-office.
9 iunie: „Afacerea Pigot“ (r. Alain Delon, durată:  105′)
Proiecţia de la TIFF 2017 are loc în prezenţa actorului Alain Delon, invitatul special al acestei ediţii. „Afacerea Pigot“ este regizat de Alain Delon, iar rolul principal este interpretat tot de el.
10 iunie: „Twin Peaks: Ultimele 7 zile din viaţa Laurei Palmer“ (r. David Lynch, durată: 135′)
O moarte misterioasă şi o investigaţie ca o farsă. Un jurnal ţinut secret, un pact, vise, halucinaţii, prevestiri. O cameră roşie, linii albe şi o adolescentă care-şi află sfârşitul. Aceasta este lumea din Twin Peaks: Ultimele 7 zile din viaţa Laurei Palmer.
11 iunie: „Dumnezeu să ne ierte“ (r. Rodrigo Sorogoyen, durată:  124′)
„Dumnezeu să ne ierte“ închide festivalul duminică, 11 iunie. Într-un Madrid aflat în febra pregătirilor pentru vizita Papei, doi polițiști realizează că nu sunt cu nimic mai presus decât criminalul în serie pe care îl urmăresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *