Seriale

Serialul „Preacher“, sezonul doi: 30 de lucruri esenţiale despre actorii din distribuţie

Inspirat de benzile desenate cu același nume, serialul „Preacher“ este o cursă absurdă şi plină de acţiune, cu personaje versatile, interpretate de actori cunoscuţi din producţii celebre, de pe micul sau marele ecran. Sezonul doi începe joi, 29 iunie, pe AMC.

Dominic Cooper (Jesse Custer)Dominic Cooper (Jesse Custer)
A debutat cu rolul lui Dakin, din „Băieții care fac istoria“, a lui Alan Bennett; „Băieții care fac istoria“ a fost jucată atât pe scenă, cât şi pe marele ecran.

A mai jucat în „Need for Speed: Începuturi“ (cu Aaron Paul), „Căpitanul America: Primul Răzbunător“ (cu Chris Evans), „O săptămână cu Marilyn“ (cu Michelle Williams), „O lecție de viață“ (cu Carey Mulligan), „Tamara Drewe“ (de Stephen Frears), „Ducesa“ (cu Keira Knightley), „Mamma Mia! – Filmul“ (cu Meryl Streep și Colin Firth) și „Flirt de nota 10“ (cu James McAvoy și Rebecca Hall).

Pe micul ecran s-a remarcat prin miniseria „Fleming“, unde a avut un rol titular, şi serialul „Agent Carter“, în care l-a interpretat pe Howard Stark.

Recent, a jucat în „Warcraft. Începutul“ (cu Ben Foster și Toby Kebbell) şi „Miss You Already“ (cu Drew Barrymore și Toni Collette), iar ca actor de teatru, în piesa „The Libertine“ (rolul Ducelui de Rochester).

Viitoarele lui proiecte sunt „The Escape“ (cu Gemma Arterton) și „Stratton“ (regizat de Simon West).

Ruth Negga (Tulip)Ruth Negga (Tulip)
A debutat ca actriţă de teatru în piesa „Lolita“; a mai jucat apoi, tot pe scenă, în „Duck“, „The Playboy of the Western World“, „Hamlet“, „Phaedre“, „Oedipus Loves You“, „Lay Me Down Softly“, „The Crucible“, „The Bacchae“, „Burial at Thebes“, „Titus Andronicus“.

Unul dintre cele mai cunoscute lungmetraje cu Ruth Negga în rol principal este „Loving“, regizat de Jeff Nichols şi inspirat dintr-o tulburătoare poveste reală; pentru acest rol a fost nominalizată la premiile Oscar, Globurile de Aur şi Premiile Critics’ Choise.

A mai jucat în „Warcraft. Începutul“ (Lady Taria, Regina din Azeroth și soția Regelui Llane Wrynn), „Iona“, „Of Mind and Music“ (film independent regizat de Richie Adams), „Jimi: All Is by My Side“ (dramă istorică regizată de John Ridley), „Noble“ ( r. Stephen Bradley), „Ziua Z: Apocalipsa“ (r. Marc Forster), „Samariteanul“ (un thriller regizat de David Weaver) și dramedia „Mic-dejun pe Pluto“ (r. Neil Jordan).

Pe micul ecran, a atras atenţia prin interpretările din The Money (r. Justin Chadwick), „Agents of S.H.I.E.L.D“, „Misfits“, „Love/Hate“, „Five Daughters“ şi filmul TV „Shirley“, pentru care a câştigat premiul IFTA (Irish Film and Television Academy), la categoria „cea mai bună actriță“.

Joseph Gilgun (Cassidy)Joseph Gilgun (Cassidy)
A apărut recent alături de Vin Diesel, Michael Caine și Elijah Wood în filmul de acțiune „Ultimul vânător de vrăjitoare“.

Este cunoscut datorită rolului Woody din filmul „This Is England“ (r. Shane Meadows), rol pe care l-a preluat în miniseriile „This Is England ’86“, „This Is England ’88“ și „This Is England ’90“. În 2012, a fost nominalizat la premiile BAFTA, categoria „cel mai bun actor“, pentru „This Is England ’88“.

Alte seriale în care a mai jucat: „Misfits“, „Ripper Street“ și „Shameless“.

Pe marele ecran, s-a remarcat în „Mândrie“ (r. Matthew Warchus), „Harry Brown“ (cu Michael Caine), „Misiune pe MS One“ (r. James Mather) și „Screwed“ (r. Reg Traviss).

Ian Colletti (Eugene/Arseface)Ian Colletti (Eugene/Arseface)
Rolul celebrului Arseface în primul sezon din serialul „Preacher“ a atras pozitiv criticii de film, actorul reușind să creeze o față umană unui personaj-cult pentru fanii benzilor desenate, în ciuda protezelor faciale pe care le-a purtat.

Primul lui rol într-un serial a fost cel din „Rake“, după care au urmat „Mercy“, „Clanul Soprano“ și „O familie de polițiști“.

A jucat în filmul independent „Jimmy“, în „An Invisible Sign“ (cu Jessica Alba și Chris Messina) și „Phoebe în Țara Minunilor“ (cu Felicity Huffman și Elle Fanning).

Este implicat în proiecte umanitare şi are ca pasiune muzica, Ian Colletti este cântăreț/compozitor, chitarist și toboșar; în timpul liber, practică sporturi nautice.

[irp posts=”13895″ name=”Serialul „Preacher“: sezonul doi începe cu două episoade consecutive”]

Graham McTavish (The Saint of Killers)Graham McTavish (The Saint of Killers)
Actorul de origine scoţiană este cunoscut datorită rolului din serialul „Străina“ şi din franciza „Hobbitul“ (r. Peter Jackson); în „Hobbitul: O călătorie neașteptată“, „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug“ și „Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri“ a fost Dwalin, unul dintre cei 13 gnomi.

Și-a început cariera la Londra, în proiecte ca hitul cult „Red Dwarf“, „King Lear“ (de Brian Blessed) și miniseria „Imperiul“.

La puţin timp după sosirea lui în Los Angeles, McTavish a fost distribuit în filmul „Rambo“ (cu Sylvester Stallone); după acest rol, a început să devină din ce în ce mai vizibil pe micul şi marele ecran: a fost diplomatul rus Mihail Novacovici, în ultimul sezon al serialului „24“ (cu Kiefer Sutherland), Earl Jansen, în „Secretariat“ (cu Diane Lane), a mai jucat în „Middle Men“ (cu James Caan și Giovanni Ribisi) și în „Colombiana“ (cu Zoe Saldana).

Recent, a jucat în „Furtună extremă“ (cu Chris Pine și Casey Affleck), povestea îndrăzneței încercări de salvare a Pazei de Coastă, după ce două petroliere au fost distruse de o furtună, în 1952.

I-a dat voce lui Dante Alighieri în animaţia şi jocul video „Dante’s Inferno“ şi a făcut parte din distribuţia de voci în „Hulk Vs.“ şi serialul de desene animate „The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes“.

Pip Torrens (Herr Starr)Pip Torrens (Herr Starr)
A studiat la Trinity College Cambridge și la Drama Studio London, fiind actor din 1982.

De curând, a fost Tommy Lascelles în serialul Netflix „The Crown“, pentru care a câștigat o nominalizare la Premiul SAG.

Pe TV, a mai apărut în: „Poldark“, „Versailles“, „Război și pace“, „The Saboteurs“, „Up the Women“ și „Grantchester“.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Pe marele ecran, a făcut parte din distribuţia filmelor „Star Wars: Trezirea Forței“, „Daneza“, „Gemma Bovery“, „Gambit“, „Anna Karenina“ și „Doamna de fier“.

Julie Ann Emery (Lara Featherstone)Julie Ann Emery (Lara Featherstone)
Și-a dobândit notorietatea datorită rolului lui Betsy Kettleman din serialul „Better Call Saul“ și din filmul „Hitch – Consilier în amor“ (cu Will Smith și Kevin James).

Recent, a jucat în serialul „Fargo“ (cu Billy Bob Thornton, Martin Freeman și Bob Odenkirk) și în comedia indie „Istoria grupului Future Folk“.

Pe micul ecran, a apărut recurent în serialele: „Major Crimes“, „Costume“, „Damages“, „The Riches“, „Dexter“ (showtime, serial dramatic), „FBI – în prima linie“ și „Doamna președinte“ (create de Rod Lurie).

A scris/regizat serialul online „Then We Got Help!“ și a co-regizat „The Wonder“ (Susan Ferrara), alături de Kevin Earley.

Foto: imdb.com, AMC, upi.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *