Noutăți

Actorul Tudor Aaron Istodor este unul din cei 10 „Shooting Stars“

Tudor Aaron Istodor, actorul din  „Fixeur“, a fost selectat în programul „Shooting Stars“ din cadrul celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (9-19 februarie 2017).

Programul „Shooting Stars“ presupune selectarea a 10 actori care vor participa la întâlniri cu profesioniști din industria cinematografică mondială (directori de casting, producători și regizori), dar și cu presa internațională. Până acum, România a fost reprezentată de Cosmina Stratan (2014), Ada Condeescu (2013), Ana Ularu (2012), Dragoș Bucur (2010), Anamaria Marinca (2008) și Maria Popistașu (2007).

Tudor Aaron Istodor a atras atenţia juriului prin versatilitatea şi naturaleţea sa. Joacă în paralel în teatru și film și este absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ din București, promoția 2009. A colaborat, încă din studenție, cu regizori precum Lucian Pintilie, Radu Muntean, Paul Negoescu. A avut roluri în trei filme semnate de Fanny Ardant („Rouges sont les rêves“, „Cadences obstinées“, „Cenușă și sânge“), și în „Domnișoara Christina“, al lui Alexandru Maftei, iar cel mai recent rol al său este cel din „Fixeur“, regizat de Adrian Sitaru.

Anul acesta, din juriul de selecție au făcut parte Lucinda Syson, director de casting pentru blockbustere precum „Batman Begins“, fosta „Shooting Star“ Dorka Gryllus din Ungaria, regizorul elvețian Xavier Koller, producătorul portughez Pandora da Cunha Telles și criticul de film suedez Jan Lumholdt.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Gala premiilor Shooting Stars va avea loc pe 13 februarie 2017 la Berlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *