Noutăți

Festivalul de film de la Torino: Adrian Sitaru participă cu două lungmetraje

Regizorul Adrian Sitaru reușește o nouă performanță: lungmetrajele „Ilegitim“, care a avut premiera mondială la începutul anului la Berlinale, și „Fixeur“, proiectat pentru prima dată în această toamnă la TIFF Toronto, au fost selectate în competiția Festivalului de film de la Torino.

Cea de-a 34-a ediție a Festivalului se va desfășura luna aceasta, în perioada 18-26 noiembrie, iar cele două filme vor rula în secțiunea „Festa Mobile“.

În plus, regizorul Adrian Sitaru face parte și din juriul competiției oficiale a festivalului, alături de Don McKellar, Mariette Rissenbeek și Hadas Yaron.

„Fixeur“ va avea premiera în cinematografele din România la începutul anului viitor, pe 27 ianuarie 2017. Cu un scenariu semnat de Claudia și Adrian Silișteanu, „Fixeur“ spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

Citește și: „Fixeur“ – interviu cu regizorul Adrian Sitaru

„Fixeur“ este cel de-al V-lea lungmetraj regizat de Adrian Sitaru după „Pescuit sportiv“ (2008), „Din dragoste cu cele mai bune intenții“ (2011) , „Domestic“ (2012), „Ilegitim“ (2016) producții care au câștigat distincții importante la festivaluri prestigioase. Regizorul semnează și câteva dintre cele mai premiate scurtmetraje românești: „Valuri“ (2007), „Lord“ (2009), „Colivia“ (2010), „Chefu’“ (2012), „Artă“ (2014), „Excursie“ (2014).

Vezi și: Alina Grigore, despre sursa poveștii din „Ilegitim“

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Foto: Florin Ghioca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *