Noutăți

„Valea Mută“ merge la Festivalul Internațional de Film „Tous Ecrans“ de la Geneva

Noua producție HBO Europe realizată în România, a fost selectată în cadrul secțiunii Serial Day & Night la cea de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Geneva Tous Ecrans, care va avea loc în prima jumătate a lunii noiembrie.

Sinopsis: Doi adolescenți sunt martori fără voie ai unei crime. Întâmplarea adâncește secrete deja existente și totul pare să devină fără ieșire.

Când are loc premiera: „Valea Mută“ este o adaptare românească a unui serial norvegian și are premiera azi, 23 octombrie, de la ora 20:00. Va fi disponibil fără abonament pe HBO GO, iar următoarele trei episoade vor fi difuzate câte unul pe săptămână, în fiecare duminică.

Regie, scenariu, distribuție: Regizată de Marian Crișan („Megatron“, „Orizont“) și cu un scenariu scris de Cristian Barna, miniseria de patru episoade îi are în distribuție, în roluri principale, pe Rodica Lazăr, Emilian Oprea, Theodor Șoptelea și Vlad Bălan.

Ce spune Rodica Lazăr despre personajul pe care îl interpretează: „Personajul meu este o femeie foarte pasionată de munca ei, o femeie puternică, dedicată ideii de dreptate, o justiţiară. Va descoperi, pe parcursul poveștii, diverse lucruri despre ea. (…) Mă recunosc în el, pentru că mi se pare că sunt genul de om care vrea să știe adevărul“.

Din culisele miniseriei: Perioada programată pentru filmări a fost de 48 de zile și s-au filmat 6 zile din 7, câte 12 ore pe zi. „Cea mai mare provocare a fost timpul, a trebuit să legăm, să racordăm anumite detalii: faptul că secvențele sunt destul de ample, locurile alese numeroase și ele, plus că povestea se întinde pe o perioadă scurtă – vom vedea aproximativ două săptămâni din viața personajelor. Prin urmare, multe scene se întâmplă în aceeași zi. A fost o provocare să reușim să facem aceste racorduri și să fentăm și vremea, care trecea de la ploaie la soare și invers“, a declarat Andra Radu, producător creativ HBO România.

Cum a fost ales titlul: Alegerea titlului a durat aproximativ două săptămâni. În procesul creației a fost implicată întreaga echipă, de-a lungul a 3 întâlniri, iar criteriile acestei opțiuni au fost reprezentarea conceptului, a locului și nota distinctă. „<<Valea>> este un loc, dar este în același timp și o metaforă. Fiecare personaj are o călătorie de făcut, urcă o vale până ajunge sau nu într-un vârf. Iar <<mută>> reflectă temele principale ale miniseriei – lipsa de comunicare, prejudecata și, nu în ultimul rând, secretul în jurul căruia se construiește toată povestea“, completează Andra Radu.

Cu Orange Love, ai canalele HBO incluse 3 luni și Smart TV 4K în rate.

Foto: PR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *