Noutăți

„Vara s-a sfârșit“ va avea premiera mondială pe 31 august la Montréal IFF

Regizat de Radu Potcoavă, „Vara s-a sfârșit“ este primul film românesc din ultimii 25 de ani în care protagoniştii sunt interpretaţi de copii.

Cel de-al treilea lungmetraj semnat de Radu Potcoavă va avea premiera mondială în Canada, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Montréal (Montréal IFF), eveniment care se desfăşoară între 25 august şi 5 septembrie. Proiecţia va avea loc miercuri, 31 august.

Montréal IFF este unicul festival competitiv din America de Nord recunoscut de Federaţia internaţională a Asociaţiilor producătorilor de film (FIAPF).

Rolurile principale din „Vara s-a sfârșit“ sunt interpretate de Nicholas Bohor şi Dan Hurduc. Alături de Radu Potcoavă, acesştia vor fi prezenţi la Montréal, cu ocazia premierei de gală.

Nicholas Bohor şi Dan Hurduc
Nicholas Bohor şi Dan Hurduc

Acțiunea din film se petrece într-un orăşel de la malul Dunării, în timpul vacanței de vară. Mircea (Nicholas Bohor) acceptă să-l ajute pe Alex (Dan Hurduc) să-și însceneze răpirea și să-și șantajeze un tată absent, nerealizând consecințele pe care astfel de jocuri le pot avea. Din distribuție mai fac parte: Ofelia Popii, Șerban Pavlu, Valentin Popescu, Virginia Rogin, Dorian Boguță, Crina Tofan și Mihai Albu.

Scenariul îi aparţine Cristinei Bîlea, imaginea a fost realizată de Oleg Mutu, montajul de Cătălin Cristuțiu, Mălina Ionescu semnează scenografia, iar Svetlana Mihăilescu costumele. Filmul are muzică originală, compusă de Cristian Călin, integrată în coloana sonoră realizată de Alex Dragomir.

Radu Potcoavă şi Oleg Mutu
Radu Potcoavă şi Oleg Mutu

„Vara s-a sfârșit“ este produs de Velvet Moraru, prin ICON Production, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și suportul financiar al Cinema City.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Foto: ICON Production

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *