Filme, Noutăți

„Sieranevada“: de la Cannes, la TIFF

După ce a deschis Festivalul Internațional de Film de la Cannes (11-22 mai 2016), cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Cristi Puiu, Sieranevada, va deschide și sezonul de toamnă al premierelor cinematografice românești.

Sieranevada îi are în distribuție pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu și va rula pe marile ecrane din România din 9 septembrie.

Acțiunea din film are loc la 3 zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian, Charlie Hebdo, și la 40 de zile de la moartea tatălui lui Lary, un medic trecut de 40 de ani. Fiul urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

Marin Grigore și Mimi Brănescu
Marin Grigore și Mimi Brănescu

Una dintre cele mai așteptate producții românești ale anului, Sieranevada va rula joi 2 iunie, în avanpremieră națională în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Proiecția este programată de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, la eveniment urmând să participe regizorul Cristi Puiu dar și o parte din distribuția și echipa filmului.

Sieranevada, fișa tehnică:
Imagine: Barbu Bălășoiu
Sunet: Jean Paul Bernard, Filip Mureșan, Christophe Vintrignier
Costume: Maria Pitea
Machiaj: Mojca Gorogranc Petrushevska
Montaj: Letiția Ștefănescu și Ciprian Cimpoi
Scenografie: Cristina Barbu
Producător: Anca Puiu

Sieranevada este o producție Mandragora în coproducție cu Produkcija 2006 Sarajevo (BIH), Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, Sisters and Brother Mitevski, Spiritus Movens, Alcatraz Films.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Foto: PR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *