Animaţie, Filme pentru copii

„Un lup printre oi“: lupul îşi schimbă părul şi năravul

„Un lup printre oi“ este produs de Wizart Animation, o companie de animaţie computerizată din Rusia, şi are premiera în cinematografele de la noi pe 22 aprilie.

Dacă Wizart Animation nu vă spune nimic, Crăiasa zăpezii (2012) sigur vă spune mai multe. Este principalul proiect al Companiei. Studioul a fost fondat în 2007, de un grup de profesionişti din domeniul jocurilor computerizate şi din industria tehnologiei informaţiei. Iar obiectivul lor este crearea de animaţii care să îmbine tehnicile inovatoare cu poveşti emoţionante atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Povestea pe care o aduce Un lup printre oi, cel mai nou lungmetraj al Companiei amintite, are un mesaj prezent şi în Băiatul şi Bestia: în orice rău există şi ceva bun, în orice este bun există şi ceva rău. Şi-n orice pare bun sau rău, se află şi ceva simpatic.

„Oi sau lupi, fiecare viaţă este sacră“, spune Grey, lupul din lungmetrajul regizat de Maxim Volkov şi Andrey Galat. Viaţa lui intră amuzant în derivă în momentul în care apelează la trucurile unei vrăjitoare, personaj cam aerian de felul său, şi se transformă din greşeală în berbec.

Intenţia lui nu era asta, evident. Fostul lup visa, de fapt, să-şi demonstreze abilităţile de conducător şi să se impună în haită. Rezultatul a fost, însă, altul. Misiunea lui se împarte acum între găsirea unei căi de a aduce pacea în ţinut şi redobândirea identităţii.

Dar Grey nu este singurul cu o problemă de identitate. Şi pescăruşul Klif are aceeaşi dilemă, fără a fi trecut pe la vrăjitoare. Se crede oaie, nu prea iubeşte să zboare, se amestecă în treburile turmei. Şi nici unicul patruped simpatic. Multe oi sunt fie prea mâncăcioase, fie prea leneşe ori visătoare.

Singurii care par siguri şi mulţumiţi de condiţia lor sunt lupii din haita instalată peste noapte lângă pajiştea liniştită. Răii, dominatorii, cuceritorii. Ce ar putea fi bun în ei? Numai Grey ştie, cel care fost şi vânător, şi vânat. Cel care şi-a schimbat şi părul, şi năravul.

Notă film:

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Foto: Freeman Entertainment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *