Astra Film Festival 2019, o ediţie de neratat

Festivalul Internațional Astra Film de la Sibiu a ajuns la ediţia a XXVI-a. Anul acesta, Festivalul prezintă 126 de filme din 45 de ţări diferite, toate producţii de excepţie, cu subiecte dintre cele mai variate şi mai interesante.

Astra Film Festival (AFF) 2019 are loc între 14 şi 20 octombrie,  iar programul include, pe lângă secţiunile competiţionale, 12 programe speciale, dominate de filme care antrenează și provoacă mintea privitorilor și care îi fac să vadă lumea cu alți ochi.

Copiii şi adolescenţii au parte de o selecţie de titluri dedicate lor, Astra Film Junior aducând peste 20 de filme documentare ce acoperă subiecte ca schimbările climatice, dorința unui viitor mai bun, mișcări sociale, justiție sau identitate națională.

Câteva titluri din cele 12 programe tematice ale Festivalului: „Videograme – România 1989“,„Europa 30“, „Sex Work Stories“, „Marriage, Sex and Beyond“, „Puterea e de genul feminin“), „Aparatul de filmat, membru al familiei“, „China necunoscută“,„Sistemul juridic sub lupă“.

Pentru că anul acesta s-a stins din viață Asen Balikci, antropolog renumit, AFF a pregătit un program-portret cu proiecții de filme și discuții tematice. Secțiunea „Maeștri ai documentarului“ aduce creaţii recente ale lui Viktor Kossakovsky, Kim Longinotto și Werner Herzog. Din programul Festivalului nu vor lipsi nici proiecții-eveniment ca „Touch Me Not“, „Colectiv“, „Siberia în oase“ și „Între Chin și Amin“.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina oficială a Festivalului, www.astrafilm.ro!