Recomandări: seriale noi la TV, din luna aprilie

Serialele „Doamna Ministru“ („Madam Secretary“) și „Președinte de rezervă“ („Designated Survivor“) pot fi urmărite pe AXN începând cu 4 aprilie, de la orele 21.00, respectiv 22.00.

Cele două seriale urmăresc culisele politicii americane și jocurile de putere la cel mai înalt nivel. „Doamna Ministru“ o readuce pe Teo Leoni pe micul ecran după o lungă absenţă şi se concentrează pe povestea lui Elizabeth McCord, fost profesor și analist CIA, recent numită în poziția de Secretar de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Prinsă într-un vârtej de complicații politice locale și o criză internațională, Elizabeth va trebuie să se împartă între noile responsabilități şi viaţa de familie, alături de soţul şi copiii ei. Serialul „Doamna Ministru“ îl are ca producător executiv pe Morgan Freeman.

Al doilea titlu de pe AXN este „Președinte de rezervă“, serial ce are în prim plan povestea unui ofițer de rang doi al cabinetului american, profesorul Tom Kirkman (Kiefer Sutherland), care devine brusc Președintele Statelor Unite ale Americii după un atac catastrofic asupra clădirii Capitoliului.

În lumina acestei tragedii naționale, noul Președinte se va strădui să mențină unite atât țara, cât și propria familie, în timp ce învață jocurile volatile ale puterii și politicii. Totodată, găsirea responsabilului atentatului și oprirea amenințării unui nou atac devin o luptă contra cronometru.

În ambele seriale, tensiunea mizează pe crize internaționale, relații diplomatice, negocieri dure, atacuri teroriste, luări de ostatici, putere și influență. Acestea însă se împletesc cu conflictele interioare ale protagoniştilor, Elizabeth McCord și Tom Kirkman, în relaţiile lor cu apropiaţii, şi creează astfel o sursă inepuizabilă de suspans.