Filme, Noutăți

„Jusqu’à la garde“/ „Custodie“, o dramă cu un final terifiant

Un bărbat și o femeie divorțează, iar copilul lor este prins în mijlocul unei lupte dure pentru custodie.

Câștigător a două trofee importante – Leul de Argint pentru Cel mai bun regizor (Veneția, 2017) și Premiul publicului (San Sebastián, 2017), filmul „Jusqu’à la garde“/ „Custodie“ marchează debutul regizoral în lungmetraj al lui Xavier Legrand. Tema despărțirii și a luptei pentru a-și proteja copiii există în stare incipientă și în scurtmetrajul „Avant que de tout perdre“ (2013), nominalizat la Oscar, în care Miriam reușește să scape împreună cu cei doi copii de un soț de care se teme. 

Filmul „Custodie“

În „Jusqu’à la garde“/ „Custodie“, avem din nou un cuplu conflictual și același personaj Miriam, interpretat de aceeași actriță, Léa Drucker. Pentru a-și apăra fiul de tatăl pe care îl acuză de violență, mama solicită custodie exclusivă. Judecătorul însă acordă custodie comună cu tatăl, considerându-l umilit. Între neînțelegerile celor doi adulți, se află Julien, un copil capabil să facă orice pentru a împiedica să se întâmple ce este mai rău.

Télérama descrie filmul drept „o dramă umană, inteligent dezvoltată într-un thriller, în care teama și violența evoluează spre un final înspăimântător“, iar Libération remarcă influența lui Kubrick („The Shining“): „Importanța acordată punctului de vedere al copilului, figura ambiguă a tatălui și finalul impresionant scot la lumină influența lui Kubrick“.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *