Ethan Hawke este Nikola Tesla, într-un film biografic despre celebrul inventator

Un nou film despre Nikola Tesla, cu Ethan Hawke în rol principal, se anunță în viitorul apropiat – informează site-ul movieweb.com.

Propunerea unui nou film despre Tesla va fi prezentată cumpărătorilor, de către Millennium Media, la European Film Market, eveniment care are loc săptămâna aceasta în Berlin.

Millennium Films este una dintre cele mai longevive companii independente de film din istoria Hollywoodului, cu 20 de ani experiență și peste 300 de titluri în portofoliu. Compania produce, finanțează și gestionează vânzările internaționale pentru filme cu bugete între 20 și 80 de milioane de dolari. Este cunoscută în special pentru seria „The Expendables“ și pentru blockbusterele „Olympus Has Fallen“ (2013) și „London Has Fallen“ (2016).

Ethan Hawke este Nikola Tesla, într-un film biografic
Ethan Hawke

În trecutul apropiat, Nikola Tesla a mai fost jucat de Nicholas Hoult, în „The Current War“ (2017), un film care, pe lângă faptul că nu a avut un impact extraordinar nici asupra publicului, nici asupra criticilor, îl pune pe Tesla într-un plan secundar. Benedict Cumberbatch îl interpretează pe Thomas Edison și Michael Shannon pe George Westinghouse, iar filmul explorează conflictul și concurența dintre cei doi inventatori în stabilirea viitorului industriei electrice.

Un alt film în care apare inventatorul sârb este „The Prestige“ (2006), regizat de Christopher Nolan. David Bowie este cel care îi dă viață, alături de o distribuție de cinci stele: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Cane, Rebecca Hall, Scarlett Johansson. După un accident dramatic, doi magicieni se aruncă într-o rivalitate oarbă, cu scopul de a afla secretele trucurilor folosite de către celălalt. „The Prestige“ este în mod cert mai bun decât „The Current War“, chiar dacă și aici personajul Tesla rămâne tot într-un plan secundar. Rolul lui este însă esențial în relația cu Robert Angier (Hugh Jackman).

În concluzie, următorul lungmetraj îi va face dreptate lui Nikola Tesla și îl va poziționa acolo unde îi este locul: în prim plan. Atât timp cât se va numi „Tesla“, nu ne putem aștepta decât la o biografie care documentează viața de inventator, inginer, fizician, vizionar. Regizor și scenarist este Michael Almereyda, iar anul estimat pentru premieră este 2020. Filmul va fi produs de Passage Pictures și Campbell Grobman Films, iar pentru moment, în afară de numele lui Ethan Hawke, nu există și alte detalii referitoare la distribuție.