Animaţie, Filme pentru copii

„Early Man: Tare ca piatra“: aventură, personaje haioase și un actor de cinci stele în rol de voce

Eddie Redmayne este Dug, omul cavernelor, în noua animație stop motion, „Early Man: Tare ca piatra“, primită pozitiv de critici și așteptată cu nerăbdare și în România.

„Early Man: Tare ca piatra“ este primul lungmetraj de animație regizat integral de Nick Park. În 2005, Nick Park a coregizat, împreună cu Steve Box, „Wallace And Gromit: The Curse Of The Were-Rabbit“, care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj de animație.

Acțiunea din „Early Man“ este plasată în timpuri preistorice, populate de dinozauri și mamuți, și îl are ca protagonist pe Dug, omul cavernelor. Misiunea lui Dug este de a-și uni tribul și de a învinge bestiile care conduc Epoca de bronz. Actorul care îi dă voce este Eddie Redmayne („Animale fantastice și unde le poți găsi“, „Teoria întregului“, „Daneza“), ales de Nick Park datorită rolului din „Black Death“ (2014).

Eddie Redmayne este Dug, omul cavernelor, în „Early Man“
Eddie Redmayne este Dug, omul cavernelor, în „Early Man“

În „Black Death“, Eddie Redmayne interpretează un călugăr, Osmund, măcinat de dragostea pentru Dumnezeu pe de o parte și, pe de altă parte, de sentimentele puternice față de o tânără misterioasă, Langiva, capabilă să readucă la viață orice corp.

Din distribuția mai fac parte, printre alții, Tom Hiddleston, Maisie Williams, Timothy Spall și Miriam Margolyes. Scenariul este semnat de Mark Burton și James Higginson, după o poveste scrisă de Nick Park. 

„Early Man“ a avut premiera în Marea Britanie pe 26 ianuarie 2018, distribuit fiind de StudioCanal. Compania asigură distribuția și în Franța, Germania, Australia și Noua Zeelandă. În America, animația va fi lansată de Lionsgate, prin Summit Entertainment, pe 16 februarie, iar în România tot pe 16 februarie, prin Vertical Entertainment.

Cu Orange Love, ai canalele HBO incluse 3 luni și Smart TV 4K în rate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *