The Script Contest te așteaptă să trimiți scenariul!

The Script Contest, primul și unicul concurs de scenarii de scurtmetraje din România care oferă ca premiu producția scenariului câștigător, a ajuns la ediția a doua.

Cei care au un scenariu de scurtmetraj îl pot trimite până pe 10 ianuarie 2018 la adresa thescriptcontestro@gmail.com. Tema ediției de anul acesta este „Portrete ale unei lumi pe cale de dispariție“.

Scopul concursului The Script Contest este descoperirea de oameni creativi și talentați, ale căror povești nu au fost scoase la lumină. Proiectul s-a dezvoltat plecând de la dorința de a lărgi comunitatea scenariștilor din România și de a oferi astfel posibilitatea de a înscrie un scenariu oricărui rezident de la noi, cu vârsta peste 18 ani, pasionat de film/scenaristică.

Anul trecut, câștigători au fost Vlad Ghinea și Iulia D. Popa, cu scenariile „Sete“ și, respectiv, „Odihneacă-se în pace!“. Fiecare dintre ei a câștigat 500 de euro, plus asigurarea părții de producție. „Mi s-a dat efectiv șansa să scot scenariul din sertar, să-l trimit unor oameni care chiar să-l citească și, ulterior, să-l transform în film“, a spus Vlad Ghinea despre The Script Contest 2016.

Ediția a doua vine și cu o serie de schimbări: va exista o temă, trei genuri de film și un singur câștigător. Participanții vor înscrie un singur scenariu în competiție. În privința premiului, detaliile rămân aceleași: câștigătorul primește 500 de euro și posibilitatea scenariului de a fi transformat într-un film, cu ajutorul Casei de producție Castalia Pictures și FILM+, în decursul unui an de la data finalizării concursului.