Animaţie, Filme pentru copii, Noutăți

Copiii vor adora să-l descopere pe Bigfoot din animația „Bigfoot Junior“

Adam, un adolescent visător și solitar, dotat cu puteri ieșite din comun, decide să plece în căutarea tatălui, dispărut de-acasă în circumstanțe misterioase.

Căutările lui îi vor scoate în cale o creatură legendară, Bigfoot, care este de fapt tatăl lui. Urmează o trepidantă aventură în inima pădurii, alături de niște viețuitoare adorabile – un urs căruia îi place să intre în roluri de animal fioros, un cuplu de ratoni zăpăciți și foarte simpatici, o veveriță ageră și romantică, o pasăre sprintenă și zâmbăreață. Gașca de prieteni se va mobiliza să lupte împotriva organizației Heiner, care vrea să pună mâna pe Bigfoot, pentru o invenție genetică.

Personajele negative din animația „The Son of Bigfoot“/ „Bigfoot Junior“ sunt, pe de o parte, trei puști care-l tachinează pe Adam și, pe de altă parte, membrii organizației Heiner, care-l urmăresc pe Bigfoot. În ambele cazuri, „victimele“ ajung să se izoleze și să caute liniștea în altă parte, într-o lume mai bună. Adam se va simți în siguranță doar dacă îl are și pe tatăl lui alături, iar Bigfoot găsește în pustietatea culmilor muntoase siguranța pe care orașul i-a furat-o. Lumea populată de oameni și lumea populată de animale, cea din inima pădurii, sunt două universuri paralele, prima dominată de răutate și dorința de îmbogățire, a doua relaxată, amuzantă, cu locuitori puși pe șotii.

O parte din personajele rele din „Bigfoot Junior“
O parte din personajele rele din „Bigfoot Junior“

Bigfoot este prezentat ca un erou bun, prietenul copiilor. Misterul din jurul acestui monstru legendar dispare, fiindu-i puse în prim plan calitățile. Cei mici îl vor adora și se vor împrieteni repede cu el. Animația, însă, nu se concentrează pe el, cât mai ales pe fiul lui de 13 ani, Adam, pe călătoria pe care o face pentru a-și găsi tatăl, pe relația cu el și în special pe dorința de a-l readuce acasă.

Vie, colorată, cu replici și personaje memorabile, animația „The Son of Bigfoot“/ „Bigfoot Junior“ intră în cinematografe pe 3 noiembrie și este un motiv bun pentru familiile cu copii de toate vârstele pentru a petrece weekendul la cinema.

Pe urmele lui Bigfoot:

Cine este Bigfoot
Bigfoot e o creatură păroasă, un hibrid între om și maimuță. A trăit izolat în munții împăduriți din America de Nord. Indienii îi spuneau Sasquatch și îl considerau gardianul pădurii. Pentru că nimeni nu l-a văzut de-aproape, este dificil de descris cu precizie. Conform miturilor create în jurul lui, ar avea 2, 3 metri înălțime și ar fi la fel de mare ca o gorilă. Forța lui ieșită din comun îi permitea să smulgă copacii din rădăcini și să arunce cu ușurință stânci. Extrem de agil, poate sări pe distanțe lungi și se poate cățăra în copaci. Posibil să aibă și alte calități, cum ar fi capacitatea de a vorbi cu păsările și de a auzi de la kilometri distanță…

De unde vine numele
Numele Bigfoot vine de la primele urme de picior descoperite în California, cu o lungime de 60 cm și lățime de 20. Există însă și alte explicații, iar unele dintre ele pun numele pe seama unui grizzly uriaș supranumit Bigfoot, care ar fi trăit pe la începutul sec. XX.

Există mai mulți Bigfoot?
Dacă în America de Nord nu există decât un singur Bigfoot, în multe alte regiuni ale lumii se pare că sunt și alte variațiuni ale sale. Cel mai cunoscut este Yeti, din Himalaya, sau omul zăpezilor ori al pădurii. Seamănă cu Bigfoot, dar nu este exact ca el. E mai mic de statură, iar blana e albă. În China, „ruda“ lui Bigfoot este Yeren, în Australia, Yowie, în Asia centrală, Alma. Nimeni nu știe dacă fac parte din aceeași specie, însă aceste creaturi populează pădurile și imaginația oamenilor din cele mai vechi timpuri.

Cu Orange Love, ai canalele HBO incluse 3 luni și Smart TV 4K în rate.

Jeremy Degruson și Ben Stassen, un duo specializat în animație
Regizorii animației „The Son of Bigfoot“/ „Bigfoot Junior“, Jeremy Degruson și Ben Stassen, sunt doi cunoscuți specialiști în animație din Europa. În trecut, au mai colaborat la trei mediu metraje („Thrill Ride: The Science of Fun“, 1997; „Rencontre dans la 3e dimension“, 1999; „Haunted Castle“, 2001) și două lungmetraje („Fly Me to the Moon“, 2008; „Le Voyage extraordinaire de Samy“, 2010).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *