Noutăți, Seriale

Serialul „Inumanii“, un mix de mitologie, SF şi realitate

Marvel şi ABC Studios vin cu o premieră în rândul serialelor. Primele două episoade din „Inhumans“ / „Inumanii“ pot fi văzute pe marele ecran, între 1 şi 3 septembrie, în format IMAX 2D, la Cinema City.

Familia Regală a Inumanilor primeşte o lovitură sub centură din partea unui personaj din interior. Forţaţi să părăsească oraşul Atillan, ajung pe planeta Pământ, unde interacţiunile cu lumea luxuriantă şi umanitatea din jurul lor se dovedesc a fi salvatoare nu numai pentru ei, ci chiar şi pentru noul lor adăpost.

Supereroii din serialul „Inumanii“ sunt înzestraţi, ca orice supererou, cu abilităţi ieşite din comun. Stan Lee şi Jack Kirby sunt cei care le-au dat viaţă în 1965. Au evoluat în timp şi au devenit unii dintre eroii favoriţi din Universul Marvel. Actorii din distribuţia familiei regale sunt: Anson Mount (regele, Black Bolt), Serinda Swan (regina, Medusa), Iwan Rheon (ambiţiosul şi imprevizibilul Maximus, fratele lui Black Bolt), Ken Leung (Karnak, vărul şi sfătuitorul lui Black Bolt), Eme Ikwuakor (alt văr, Gorgon), Isabelle Cornish (prinţesa Crystal, sora Medusei), Mike Moh (al treilea văr, Triton). Lockjaw, un bulldog supradimensionat, companionul canin al lui Crystal, dotat cu puteri de teleportare, întregeşte familia regală.

Personajele din afara familiei regale sunt interpretate de Sonya Balmores (Auran, şefa gărzii regale) şi Ellen Woglom, Louise, al cărei profil este descris drept „inteligent, intens şi foarte concentrat, atât de concentrat încât viaţa socială stă pe locul doi“. În serialul „Inumanii“, socializarea este o problemă, pentru că încrederea este zdruncinată dramatic încă din primul episod. Pe de altă parte, personajele nu pot fi nici ca Black Bolt, care nu vorbeşte decât în situaţii extreme.

Scenariul este clişeistic, ceea ce nu ar trebui să fie un obstacol pentru Marvel şi pentru fanii producţiilor cu supereroi. Despre succesul unei poveşti previzibile, citiţi mai multe aici. Intriga nu are prea mult de aşteptat, primul episod ne oferă pe tavă totul. Atenţia este redirecţionată rapid pe aventura familiei regale într-un univers nou, planeta Pământ, şi va fi palpitant să aflăm cum se vor regrupa pentru a redobândi tronul.

Dispozitivele de comunicare high tech, faptul că oraşul Atillan este localizat pe Lună, teleportarea, abilităţile ieşite din comun ale protagoniştilor fac parte din registrul SF al serialului „Inumanii“. Elementele de mitologie – părul Medusei, copitele lui Gorgon (un fel de personaj-centaur), ritualurile de iniţiere, câinele ca transportator dintr-un spaţiu în altul –  completează registrul SF şi contribuie la atmosfera fantastică. Mutarea acţiunii în realitate, printre oameni obişnuiţi ai zilelor noastre, pune eroii în situaţii atipice şi dinamizează acţiunea.

Ca figură nouă în rândul supereroilor, se remarcă asiaticul Karnak. Materialist şi foarte loial, Karnak este „matematicianul“ familiei regale. Este diferit în sensul că prin realismul lui apreciază lucrurile la valoarea lor calculată, în funcţie de ceea ce este dat, şi nu la cea „optimizată“, visată. Ar putea fi judecat drept negativist, însă rolul lui în serialul „Inumanii“ va fi mai mult ca sigur unul esenţial. Dacă vreţi să îi cunoaşteţi mai bine, pe toţi aceşti inumani, până la continuarea lui pe micul ecran, aveţi ocazia să o faceţi în seara asta, la cinema.

Cu Orange Love, ai canalele HBO incluse 3 luni și Smart TV 4K în rate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *