Festivaluri, Filme

Scurtmetrajul românesc „Doamna Ghica“ merge în Mexic!

„Doamna Ghica“ este un scurtmetraj românesc, realizat de Cătălin Mesaru și Cătălin Moise, cu o distribuţie formată din actori amatori, critici de film majoritatea dintre ei.

Filmul „Doamna Ghica“ a avut premiera oficială pe 1 iulie 2017, în cadrul Bucharest International Film Festival, la Cinema Muzeul Țăranului. După Bucureşti, scurtmetrajul a mers în Piatra-Neamţ, la festivalul Filmul de Piatra (27-30 iulie), unde a fost proiectat în secțiunea de filme 16+ Midnight Shorts.

Pe 3 septembrie, „Doamna Ghica“ şi-a continuat circuitul festivalier şi a ajuns la Braşov, Festivalul Vizual Amural, secţiunea Amural (<)3 Film: How Experimental Can You Get?, iar în octombrie va putea fi văzut şi în Mexic, la Tenebra Film Fest (13-28 octombrie), unde a fost selectat recent.
Tenebra Film Fest are loc în Guadalajara (capitala statului Jalisco) şi promovează atât producţiile horror, de suspans, SF şi fantasy, cât şi alte discipline artistice din sfera divertismentului.

Invitaţi la proiecţia din Piatra-Neamţ, Cătălin Mesaru şi Cătălin Moise, regizorii scurtmetrajului „Doamna Ghica“, au fost întrebaţi cum le-a venit ideea să facă un film: „Pentru că ne-am plictisit să fim critici de film, pentru că nu mai există critică de film şi pentru că e mult mai interesant să faci film, cred“, a răspuns Cătălin Moise. „Toată chestia asta a venit pur şi simplu dintr-o joacă, am zis hai să ne distrăm, să vedem ce putem face. Am lucrat fără scenariu, decupaj, fără nimic“, a completat Cătălin Mesaru.

Referitor la punctul de plecare al poveştii, Cătălin Mesaru a mărturisit că la baza ei stă fobia lui de fluturi: „Nu-i suport, mi-e groază de ei. Şi nu sufăr doar eu de asta, mai sunt şi Nicole Kidman şi Ana Ularu. De-acolo ne-a venit practic ideea“.

În „Doamna Ghica“ este vorba despre doi prieteni care continuă să se certe, noapte după noapte, pe tema filmului pe care urmează să îl vadă. Deşi în scurtmetraj se fac trimiteri la alte filme (Béla Tarr, David Lynch, Gaspar Noé), Cătălin Moise a ţinut să precizeze că nu acesta a fost scopul proiectului: „Nu am făcut un soi de referinţă, pur şi simplu am încercat să facem un fel de cocteil din lucrurile care ne plac nouă, am încercat să fim cât mai neserioşi posibil, să fie cât mai amuzant pentru noi“.

Cu Orange Love, ai canalele HBO incluse 3 luni și Smart TV 4K în rate.

Gen: comedie, horror
Durată:  14 minute
Un film de: Cătălin Mesaru, Cătălin Moise, Flavia Negoescu, Sebastian Ceolca
Regie: Cătălin Mesaru, Cătălin Moise
Scenariu: Cătălin Mesaru, Sebastian Ceolca, Cătălin Moise, Flavia Negoescu
Producător: Cătălin Mesaru
Cu: Cătălin Mesaru, Sebastian Ceolca, Cătălin Moise, Oana Iancu
Imagine: Cătălin Moise
Montaj: Flavia Negoescu
Sunet: Andrei Coste
Muzică: Cătălin Mesaru, Claudiu Oprea, Andrei Coste
Make-up: Flavia Negoescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *