Seriale, Seriale Netflix

Agentul Peña, eroul din sezonul 3 al serialului „Narcos“

Dacă în primele două sezoane ale serialului „Narcos“ personalitatea agentului Javier Peña (Pedro Pascal) este umbrită de figura puternică a lui Pablo Escobar (Juan Murcia), în sezonul trei, personajul îşi ia revanşa. El este eroul, figura centrală, pionul care pune pe roţi acţiunea.

Sfârşitul sezonului doi nu l-a lăsat pe agentul Peña într-o situaţie favorabilă, a fost trimis din Columbia în America şi, în plus, nu a fost de faţă la prinderea lui Escobar. Laurii victoriei i-a cules colegul lui, agentul Steve Murphy (Boyd Holbrook). Ni s-a dat totuşi, la finalul sezonului, indiciul că Peña va avea un rol important în eliminarea cartelului Cali.

În primele două sezoane ale serialului de pe Netflix, se conturează şi portretul agentului Peña: se foloseşte de metode mai puţin ortodoxe pentru a afla informaţii, acţionează în stilul adversarilor, este impulsiv şi dornic să scoată la lumină adevărul. Stilul libertin îl diferenţiază de Steve Murphy, familist convins, tată adoptiv şi posesor de pisică. Replica lui Escobar, „Suntem bandiţi, nu turnători!“, i se potriveşte şi lui Peña la fel de bine. Determinarea îi leagă pe amândoi, scopul îi diferenţiază.

Sezonul trei maturizează personajul. Agentul Peña este vizibil transformat. Relaţiile cu femeile sunt abordate strict profesional, impulsivitatea este temperată, iar cumpătarea înainte de a lua o decizie câştigă în greutate. Chiar şi pe plan familial personajul evoluează: tot în sezonul trei, se întâlneşte cu tatăl lui de la care culege sau mai curând ascultă câteva sfaturi. Dacă le pune în aplicare sau nu, rămâne să vedeţi, în cazul în care nu aţi văzut deja.

Modul de operare al narcotraficanţilor se desfăşoară şi el la alt nivel. Mai agresiv, chiar dacă se vrea mai discret. Şi chiar dacă tocmai discreţia este arma care se va întoarce împotriva lor. Primele două episoade sunt ale lui Pacho, personajul îşi exteriorizează sexualitatea şi ne dezvăluie motivul pentru care s-a alăturat cartelului Cali. Îi descoperim slăbiciunile, romantismul, dar şi tactica de a acţiona împotriva duşmanilor. Pacho este diferit de fraţii Gilberto şi Miguel şi de Chepe. Face show din asasinate. Ok, şi Chepe are „farmecul“ lui, însă Pacho rămâne mai spectaculos.

În episodul 3, avem parte de o surpriză: în scenă intră Mr. Starkman, avocatul cartelului. Este interpretat de Wayne Knight, Newman din „Seinfield“, iar apariţia lui este memorabilă! Lovitura de graţie se dă în episodul 4. Capturarea neaşteptată a unuia din capii cartelului Cali bulversează fronturile. Se regândesc strategiile de atac, narcotraficanţii din North Valley profită de slăbiciunea şefilor, Miguel Rodriguez devine din ce în ce mai vulnerabil emoţional. Din acest moment, totul devine mai intens. Dacă eliminarea lui Escobar adusese liniştea în Medellín şi, implicit în Columbia, în episodul 4 reîncepe oficial războiul.

Printre personajele noi, mai atrag atenţia generalul Serrano şi Salcedo, şeful securităţii cartelului. Primul, datorită profilului atipic într-un peisaj asfixiat de poliţişti, politicieni şi jurnalişti corupţi. Serrano are două religii: Dumnezeu şi legea. S-a retras de ceva vreme din misiuni, dar nu s-a pensionat. Îl roade în continuare dorinţa de a face dreptate. Serrano va fi omul potrivit la locul potrivit. Salcedo este un fel de soldat fără armă în linia întâi. După întâmplarea din episodul 4, să nu ai o armă la tine este ca şi când ai înota cu rană deschisă printre rechini. Deşi pare extrem de vulnerabil, rolul lui va fi determinant.

Cu Orange Love, ai canalele HBO incluse 3 luni și Smart TV 4K în rate.

Lupta agentului Peña se duce pe două fronturi: pe stradă, în fuga după narcotraficanţi, în urmărirea lor în casele conspirative, şi în interiorul lui, acolo unde ambiţia de a aduce la lumină adevărul intră în conflict cu un alt adevăr. Ştie că jocul este manevrat de forţe mai puternice, de şefi sus puşi, de interese uriaşe. Este avertizat, da, şi cu toate astea merge mai departe. Sezonul 3 din „Narcos“ devine, astfel, la fel de volatil ca produsul vândut de traficanţii columbieni, cocaina. Decizia agentului Peña, de la finalul sezonului, te linişteşte pentru moment şi îţi dă o speranţă: poate, poate va reveni şi în sezonul 4.

Notă film:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *