Festivaluri, Noutăți

Documentarul românesc „Ouăle lui Tarzan“, în premieră mondială la TIFF

„Ouăle lui Tarzan“ este cel mai recent documentar regizat de Alexandru Solomon. Va fi proiectat în premieră mondială cu ocazia Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), în afara programului, în secțiunea „Zilele filmului românesc“. 

Festivalul Internațional de Film Transilvania are loc în perioada cuprinsă între 2 și 11 iunie 2017. Ajuns la cea de-a XVI-a ediție, anul acesta, proiecțiile Festivalului includ un număr de 27 de filme românești.

Documentarul „Ouăle lui Tarzan“, rezumat. Povestea se desfășoară în Suhum, capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, situată pe țărmul oriental al Mării Negre. În partea de sus a Suhumului, pe o colină, se află un parc, care aparține unui institut medical de cercetare pe maimuțe. Institutul a fost înființat în anii ’20, de către sovietici, iar legenda spune că scopul lui este crearea unui hibrid între om și maimuță. Însă creatura nu a fost zămislită niciodată, așa cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii și maimuțele sunt captivi într-un teritoriu răvășit de război și decenii de cruzime, fiind și unii și alții victimele unor serii de experimente nereușite.

Ideea. Regizorul Alexandru Solomon declară că documentarul „Ouăle lui Tarzan“ este un film despre utopii, o dramă metaforică în care se împletesc destinele similare ale oamenilor și maimuțelor.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Fișa tehnică:

Imagine: Radu Gorgos
Montaj: Sophie Reiter
Sunet: Marin Cazacu, Franck Rivolet, Cristinel Șirli
Producători: Ada Solomon, Cedric Bonin, Pascaline Geoffroy
Producție: Hi Film Productions (România)
Coproducție: Seppia (Franța)
Sprijinit de: Centrul Național al Cinematografiei (România), Aide au Cinémas du Monde – CNC (Franța), Eurométropole de Strasbourg, Eurimages,  Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Procirep-Angoa și cu participarea HBO Europe.

Filmul va avea premiera oficială în cinematografe în această toamnă, pe 6 octombrie și va fi distribuit în România de microFILM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *