Filme

Decalog cinefil: filmele lunii aprilie pe marele ecran

Filmele lunii aprilie îi favorizează pe copii: 3 animaţii au premiera pe 7, 14 şi 28 aprilie. Adolescenţii prind super puteri cu „Power Rangers“ şi intră în acţiunea noului capitol din „Furios şi Iute“, iar celelalte categorii de public au de ales între comedii și drame, după stare și gusturi.

7 aprilie: „Get Out“/ „Fugi!“, „Power Rangers“, „Rabbit School“/ „Şcoala iepuraşilor: păzitorii oului de aur“

„Get Out“/ „Fugi!“

Din sinopsis-urile disponibile, „Get Out“ pare a fi varianta horror a clasicului „Ghici cine vine la cină“ (r. Stanley Kramer, 1967). Un tânăr afro-american merge în vizită la părinţii iubitei lui, albi de culoare. Cum vor evolua lucrurile, rămâne să vedem, pentru că, spre deosebire de filmul lui Stanley Kramer, părinţii din „Get Out“ sunt exagerat de amabili. Doar la început. 🙂


„Power Rangers“

În primele 48 de ore din momentul în care Lionsgate a urcat pe YouTube trailer-ul „Power Rangers“, s-au înregistrat peste 150 de milioane de vizualizări. Deşi are un scenariu intens exploatat de Hollywood – salvarea omenirii de sub ameninţarea unei forţe extraterestre de către un grup de tineri obişnuiţi care dobândesc puteri excepţionale – iată că filmele cu supereroi continuă să aibă publicul lor şi să aducă încasări uriaşe. Seria care a cucerit o generaţie întreagă are parte de o ecranizare de proporţii şi va fi disponibilă şi în 4DX.


„Rabbit School“/ „Şcoala iepuraşilor: păzitorii oului de aur“

La „Şcoala iepuraşilor“, copiii îl vor cunoaşte pe Max, un iepure de oraş, care ajunge întâmplător într-o şcoală de modă veche, unde are de învăţat ce înseamnă să fii un iepure de Paşte. Oricât de sever ar părea programul de-aici, alături de Emmy, orarul devine mai distractiv. Până la „Şcoala iepuraşilor“, Ute von Münchow-Pohl a mai regizat şi alte filme pentru copii. Printre ele, „Kleiner Dodo“, povestea unui pui de uranguran care iubeşte sunetele şi îi place să le imite.


14 aprilie: „Going in Style“/ „Jaf cu stil“, „The Boss Baby“/ „Cine-i şef acasă?“

„Going in Style“/ „Jaf cu stil“

Willie (Morgan Freeman), Joe (Michael Caine) şi Albert (Alan Arkin) sunt pensionari şi prieteni de-o viaţă. Cum nimic nu se întâmplă nou pe frontul de vest, iar existenţa lor pare cam monotonă, pun la cale jefuirea unei bănci. Oamenii au toate motivele: economiile le sunt pierdute din cauza unor tertipuri bancare. Păcat că au ajuns la această vârstă ca să îşi dea seama! 🙂


„The Boss Baby“/ „Cine-i şef acasă?“

Un bebeluş îmbrăcat la costum şi cu servietă? Sună amuzant! Iar când acesta se asociază cu fratele mai mare pentru a opri complotul unui director general, sună deja comic. Alec Baldwin îi împrumută vocea – da, micuţul vorbeşte ca un adult -, şi Tom McGrath este regizorul. De amintit şi Tobey Maguire, cu rol de narator în animaţie. Scenariul, scris după cartea semnată de Marla Frazee.

21 aprilie: „Fast and Furious 8“/ „Furios şi iute 8“, „Heal the Living“

„Fast and Furious 8“/ „Furios şi iute 8“

Ca şi precedentul „Furios şi iute“, a opta parte a seriei îi este dedicată tot lui Paul Walker – promisiunea că „Furios şi iute“ va continua cu un al optulea episod i-a fost făcută încă înainte de a muri. Noul capitol o aduce în distribuţie pe Charlize Theron, o femeie misterioasă care îi tulbură viaţa lui Dom, cu rolul de a-l seduce să intre în lumea interlopă. Alături de Charlize Theron îi regăsim pe Scott Eastwood şi Helen Mirren.


„Heal the Living“

„Heal the Living“ este un colaj de trei povești legate între ele printr-un accident. Un băiat de 17 ani se află în moarte cerebrală pe patul de spital, iar doctorii încearcă să-i convingă părinții distruși de durere să-i doneze organele pentru un transplant. În același timp, în alt oraș, o mamă de vârstă mijlocie, cu o afecțiune cardiacă severă, este pe lista de așteptare. Adaptarea după romanul „Réparer les vivants“ al lui Maylis de Kerangal, publicat în 2014, este, conform Variety, de o „compasiune sublimă, care-ți sfâșie inima“.

28 aprilie: „Richard the Stork“/ „Bărzoiul Richard“, „Unforgettable“/ „Obsesia trecutului“, „Perfetti sconosciuti“

„Richard the Stork“/ „Bărzoiul Richard“

Deși vrăbioi în toată firea, Richard este convins că prin venele lui curge sânge de bărzoi, pentru că a fost crescut de o familie de berze. 🙂 Când vine timpul să migreze în Africa, întâmpină o problemă. Însă nimic nu-i stă în cale s-o ia pe urmele părinților adoptivi. Cu autobuzul, mașina, trenul sau vaporul, însoțit de o bufniță extravagantă și un papagal fan muzică disco, Richard este pornit să demonstreze că este mai mult decât o pasăre ciripitoare.

Cu Orange Love, ai canalele HBO incluse 3 luni și Smart TV 4K în rate.


„Unforgettable“/ „Obsesia trecutului“

„Fericirea e fragilă și, când n-o strică oamenii sau împrejurările, este amenințată de năluci“, scrie Marguerite Yourcenar în „Cel care le-a iubit pe nereide“. Nălucile, în filmul „Obsesia trecutului“, sunt tot proiecții ale oamenilor. Tessa Connover este mânată de o gelozie patologică când apare în viața ei Julia, logodnica fostului soț. Julia nu e nici ea foarte echilibrată emoțional. Recent, a trecut printr-o experiență traumatizantă…


„Perfetti sconosciuti“/ „Complet străini“

7 prieteni buni iau cina împreună și propun un joc îndrăzneț: să-și pună telefoanele pe masă în timpul mesei și să-și arate unul altuia mesajele, email-urile și apelurile pe care le primesc. Calmul aparent începe să se tulbure încet, dar sigur, pentru că ies la iveală niște secrete. Vor mai rămâne sau nu prieteni după această cină?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *