Filme, Noutăți

Decalog cinefil: filmele lunii februarie pe marele ecran

De la comedii animate, la fantasy-uri, drame şi thrillere, filmele lunii februarie pe marele ecran acoperă toate gusturile.


Milla Jovovich încheie saga Resident Evil, Dane DeHaan apare în două lungmetraje de referinţă, iar regizorul Danny Boyle le aduce fanilor Trainspotting o surpriză. Iată, mai jos, un top 10 al filmelor de neratat în februarie:

3 februarie: „Gold“/„Goana după aur“, „Resident Evil: The Final Chapter“/„Resident Evil: Capitolul final“, „Ma vie de Courgette“/„Viața mea de Dovlecel“

„Gold“/„Goana după aur“

Dacă în „Lupul de pe Wall Street“, Matthew McConaughey era broker-ul pe care orice neiniţiat în tainele câştigurilor materiale şi l-ar fi dorit ca mentor, în „Goana după aur“ actorul caută să obţină banii sub forma lor cea mai valoroasă, aurul. Este Kenny Wells, căutătorul avid de metale preţioase, ajuns în jungla Indoneziei împreună cu un geologist la fel de lacom. Găsirea aurului pare doar un pretext, păstrarea lui se va dovedi a fi adevărata încercare!


„Resident Evil: The Final Chapter“/„Resident Evil: Capitolul final“

Seria inspirată după un joc video a ajuns la ultimul capitol. Milla Jovovich revine în rolul lui Alice (actriţa e singura care a avut o apariţie constantă de-a lungul seriei), iar scopul său este să se întoarcă în punctul care a declanşat coşmarul: Stupul din Raccoon City. Se pune la cale o lovitură care şi-a propus să-i distrugă o dată pentru totdeauna pe supravieţuitorii apocalipsei. „Resident Evil: Capitolul final“ este cel mai lung film din franciza care a strâns până acum câştiguri de peste 1 miliard de dolari.


„Ma vie de Courgette“/„Viața mea de Dovlecel“

Courgette („dovlecel“) nu are nimic de-a face cu legumele. Este numele unui băieţel de 9 ani care crede că este singur pe lume din clipa în care îşi pierde mama. Ajunge la Casa de copii, unde îi va cunoaște pe alți micuți, cu care va lega prietenii pe viață. Inspirat din romanul lui Gilles Paris, „Autobiographie d’une courgette“, animaţia este regizată de Claude Barras. „Când am citit cartea, m-am gândit imediat la <<Remi sans famille>>, un film care mi-a marcat copilăria“, a declarat el. „Am vrut să ofer această emoţie copiilor, împachetată într-un basm realist“, explică regizorul. Cu un buget de 6 milioane de dolari, „Viaţa mea de dovlecel“ este primul lungmetraj de animaţie al regizorului elveţian.


17 februarie: „Rings“/„Avertizarea 3“, „A cure for wellness“/„O terapie pentru viaţă“, „Belgica“

„Rings“/„Avertizarea 3“

Blestemul casetei video, odată vizionată, revine. Este al 3-lea capitol din seria americană, originalul fiind producţia japoneză Ringu (1998), regizată de Hideo Nakata, după un scenariu inspirat din cartea lui Kôji Suzuki. Ce s-ar mai putea aduce nou după 18 ani şi după 2 readaptări? Un film în film, iată. Tânăra care decide să se sacrifice pentru a-şi salva iubitul, plonjează într-o serie de descoperiri înspăimântătoare şi realizează că pe casetă există un „film în film“, pe care nimeni nu l-a văzut până acum…


„A cure for wellness“/„O terapie pentru viaţă“

„O terapie pentru viaţă“ se anunţă un thriller captivant, asemănător din sinopsis-urile existente cu „Shutter Island“. Lockhart (Dane DeHaan) descoperă că centrul de relaxare din Alpii elveţieni, unde este trimis pentru a-l prelua pe CEO-ul companiei sale, este altceva decât ceea ce pare a fi. În spatele remediilor miraculoase se ascund secrete teribile. Este al doilea film în care îl vedem luna aceasta pe Dane DeHaan, primul fiind „Febra lalelelor“. Actorul a mai jucat în „The Place Beyond the Pines“, alături de Ryan Gosling, şi „În afara legii“, alături de Shia LaBeouf.


„Belgica“

„Belgica“ este numele unui club pe care doi fraţi, Frank şi Jo, îl pun pe picioare. Gândit iniţial ca un spaţiu exclusivist, de întâlnire pentru prieteni, locul atrage şi alte persoane, cu intenţia de a scoate bani dintr-o afacere devenită de mare succes într-o perioadă scurtă. Clubul este şi o probă care pune la încercare, în acelaşi timp, relaţia dintre Frank şi Jo. Povestea excelent spusă este susţinută de o coloană sonoră hipnotizantă. Regizorul Felix van Groeningen a apelat în acest sens la Soulwax, o trupă belgiană dance-rock, care a muncit un an pentru a crea piesele pe care le veţi auzi în film.


24 februarie: „Rock Dog“, „A Monster Calls“/„Copacul cu poveşti“, „T2: Trainspotting 2“, „Tulip Fever“/„Febra lalelelor“

„Rock Dog“

După ce unui câine îi pică din cer un aparat de radio, patrupedul are o revelaţie: pleacă de-acasă pentru că este ferm convins că destinul lui este să devină muzician. Va trece printr-o serie de întâmplări neaşteptate care îi vor pune la mare încercare „stofa de rocker“. „Rock Dog“ continuă seria animaţiilor cu temă muzicală, ultima cu acest subiect fiind „Sing“. Printre vocile care vor anima povestea o vom auzi şi pe cea a lui J.K. Simmons, câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun actor în rol principal, în filmul „Whiplash“.


„A Monster Calls“/„Copacul cu poveşti“

„Copacul cu poveşti“ este istorisirea unui băieţel, Conor O’Malley, de 13 ani, vizitat noaptea de un monstru, în timp ce mama lui agonizează pe patul de moarte. Patrick Ness (autorul cărţii omonime şi scenarist) s-a inspirat din Siobhan Dowd, care s-a stins din viaţă la 47 de ani, înainte de a termina cel de-al 5-lea roman al său. „Am simţit că trebuie să duc ştafeta mai departe“, a subliniat el în introducere. Ca şi Sophie, din „Marele Uriaş Prietenos“, Conor va descoperi datorită vizitatorului misterios compasiunea, dragostea şi câţiva aliaţi pe care se va putea baza pentru a trece peste greutăţile care îl încearcă.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.


„T2: Trainspotting 2“

Au trecut 21 de ani de la primul „Trainspotting“ şi iată că după atâta timp personajele se întorc pe marele ecran. Partea a doua este regizată tot de Danny Boyle, cunoscut prin „Vagabondul milionar“ (2008), pentru care a câştigat Oscarul, şi „127 de ore“ (2010, cu 6 nominalizări la Oscar), o poveste inspirată din întâmplări reale. Atât timp cât Trainspotting 2 are acelaşi motto, „Din viaţă scapă cine poate“, continuarea primei părţi nu are cum să fie decât cel puţin la fel de palpitantă.


„Tulip Fever“/„Febra lalelelor“

Dacă lalelele ar putea vorbi, multe lucruri ar povesti… Febra lalelelor trimite la o perioadă de mare succes în istoria acestor flori. Este vorba de secolul al XVII-lea, Amsterdam, când preţurile bulbilor au explodat pur şi simplu. În această perioadă este plasată acţiunea din filmul regizat de Justin Chadwick. Un pictor se îndrăgosteşte de modelul lui, iar femeia pe care urmează să o picteze este măritată. Alicia Vikander, Judi Dench şi Christoph Waltz sunt cap de afiş în distribuţie.

https://www.youtube.com/watch?v=TlCZ17wYsuw

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *