Animaţie, Filme pentru copii

„Boro The Caterpillar“, cea mai nouă animație produsă de Studioul Ghibli

Dacă într-o primă fază Hayao Miyazaki nu a fost mulțumit cu varianta scurtă a animației „Boro The Caterpillar“ și a visat la un lungmetraj, iată că Studioul Ghibli a revenit asupra deciziei, a rămas la varianta scurtă și a anunțat deja perioada în care va putea fi văzută de fanii anime-urilor.

Producătorul de la Ghibli, Toshio Suzuki, a declarat că proiectul va fi gata în primăvara anului 2017, urmând să fie difuzat oficial în iunie sau iulie. Regizat de Hayao Miyazaki, scurtmetrajul de animație „Boro The Caterpillar“ va fi proiectat mai întâi în exclusivitate la Muzeul Studioului Ghibli, situat în Mitaka (Tokyo).

Povestea are în centru viața și aventurile unei omizi Boro și, cu toate că subiectul pare banal, aflați că Miyazaki lucrează la el de mai bine de douăzeci de ani. După premieră, Miyazaki va începe un alt lungmetraj, cel mai probabil versiunea lungă a scurtmetrajului „Boro The Caterpillar“.

Chiar dacă în 2013, odată cu lansarea producției „The Wind Rises“, regizorul a dat de veste că se retrage din activitate, între timp s-a răzgândit. „Boro The Caterpillar“ marchează totodată și prima lui tentativă de grafică pe calculator, ocazie cu care a recunoscut că nu i-a fost deloc ușor să se adapteze la noul mod de lucru. Cât despre Boro, omida din poveste, a descris-o „mică și pufoasă, atât de mică încât ai putea-o strivi între degete“.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *