Filme

„Rogue One: O poveste Star Wars“: despre noul droid K-2SO şi alte curiozităţi din film

Personaje noi, roboţi noi, fire narative noi. „Rogue One: O poveste Star Wars“ completează universul „Star Wars“ şi dă startul unei serii de filme de sine stătoare.

 „Rogue One: O poveste Star Wars“ este primul spin off „Star Wars“.
Producţia regizată de Gareth Edwards este prima dintr-o serie de sine stătoare, un proiect după o idee a lui George Lucas, dezvoltat de John Knoll şi echipa sa. Scopul acestor spin off-uri este de a explora şi de a îmbogăţi universul Star Wars, dar şi de a experimenta diferite stiluri şi moduri de a spune poveşti.

Reapar personaje familiare fanilor, dar sunt introduse şi personaje noi.
Conducătoarea senatului rebelilor, Mon Mothma (Genevieve O’Reilly) este unul dintre personajele familiare, iar Mads Mikkelsen este o apariţie nouă. Îl interpretează pe Galen Erso, tatăl lui Jyn Erso (Felicity Jones), şi are un rol pozitiv, spre deosebirile de rolurile sale recente (maleficul Kaecilius în „Doctor Strange“).

Tehnica de filmare este un mix între tradiţional şi modern.
Pentru a crea ambianţa dorită, regizorul Gareth Edwards şi directorul de imagine Grieg Fraser s-au reîntors la lentilele camerelor din anii ’70, pe care le-au combinat cu tehnologia digitală modernă.

Noul droid K-2SO are vocea lui Alan Tudyk.
Dacă în „Frozen“ (2013), Alan Tudyk i-a împrumutat vocea ducelui de Weselton, iar în „Ralph-Strică-Tot“ (2012), Regelui Bomboană, în „Rogue One“ actorul a trecut la lucruri mai „serioase“ şi i-a dat glas droidului K-2SO. Pentru crearea lui K-2SO, s-a realizat mai întâi o machetă la scară reală, iar apoi a fost perfecţionat cu ajutorul efectelor speciale.

Death Trooperii sunt, şi ei, o noutate în universul „Star Wars“.
Pe lângă emblematicii Stormtrooperi, regizorul Gareth Edwards a vrut să le ofere fanilor ceva nou şi intimidant. Astfel, s-au născut Death Trooperii – cu un design complet nou, creat special pentru „Rogue One”. Reprezintă un grup de luptători de elită, costumaţi în negru.

Oraşul Jedha a avut ca surse de inspiraţie în crearea lui Ierusalimul vechi, Masada şi Parisul.
Designerii de producţie au avut ca repere când au gândit Jedha, Ierusalimul vechi, fortăreaţa Masada şi Parisul din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Peste 2000 de tone de nisip au fost folosite pentru decor.
Aerodromul Bovingdon – o veche bază RAF (Royal Air Force), nefolosită timp de aproape jumătate de secol – a fost locul ideal pentru a recrea Maldivele. Realizatorii filmului au adus 2,000 de tone de nisip şi au importat peste 60 de palmieri din Spania, precum şi din diferite sere din Regatul Unit. Au construit, de asemenea, o plajă, cu apă reciclată din rezervorul de apă de la Pinewood, ca să nu se piardă. Departamentul de creaţie a reciclat peste 211,000 de galoane de apă într-un rezervor uriaş, măsurând 61 cu 30.5 metri.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *