Noutăți

„Mumia“ şi „Mumia revine“ se văd pe tv, în prima zi din 2017

Anul 2017 începe intens pe micul ecran. Cele două filme regizate de Stephen Sommers, „Mumia“ şi „Mumia revine“, sunt difuzate în prima duminică din an, pe DIVA, începând cu orele 20.00.

În prima parte a aventurii care are loc la străvechea cetate Hamunaptra, un american membru al Legiunii Străine, ajuns în situl arheologic, trezeşte din greşeală un preot adormit, iar exploratorii deșertului sunt pe cale să facă descoperirea vieții lor.

Deşi Rachel Weisz (Evelyn Carnahan în film) nu este o mare admiratoare a producţiilor horor, nu a considerat „Mumia“ ca făcând parte din acest gen. Brendan Fraser, care îl interpretează pe partenerul ei, Rick O’Connell, s-a implicat atât de tare în rol încât, la un moment dat, când este spânzurat, a fost pe punctul de a se sufoca. „A fost nevoie să fie resuscitat“, a spus Rachel Weisz.

Povestea a câştigat mulţi fani de-a lungul timpului, iar lungmetrajul, deşi a avut premiera acum 17 ani, continuă să fascineze publicul larg. De altfel, imediat după ce echipa de la Universal a văzut „Mumia“, Stephen Sommers a primit un telefon prin care i se sugera o continuare. „Avem nevoie de încă unul!“, i-au cerut ei.

De la orele 22.30, în aceeaşi duminică de 1 ianuarie, tot pe DIVA, aventura lui Evelyn Carnahan şi a lui Rick O’Connell continuă în „Mumia revine“ (2001). Mumia lui Imhotep ameninţă din nou, iar Evelyn şi Rick îl au de învins şi pe Regele Scorpion pentru a salva lumea. Cine este însă acest Imhotep? Un personaj considerat multă vreme o creatură incertă. A existat ca om sau a fost un zeu? Cercetările arheologice au venit cu răspunsul. Da, a existat şi a fost arhitectul regelui egiptean Djeser/ Joser (Zoser). El a ridicat prima piramidă în trepte la Saqqara/Sakkarah.

Distribuţiei i se alătură, în „Mumia revine“, Dwayne The Rock Johnson. Replicile lui sunt în egipteana veche, pentru care s-a consultat cu un specialist în domeniu. Ca o curiozitate, celebrele cuvinte rostite de personajul său, „Haku Machente“, înseamnă „Este fierbinte ca în iad“.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Foto: DIVA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *