Festivaluri, Noutăți

„Camera terorii“, în avanpremieră la Dracula Film Festival 2016

Vrăjitoarele din Eastwick/ The Witches of Eastwick (r. George Miller, 1987) și The Witch (r. Robert Eggers, 2015), unul dintre cele mai fascinante filme de groază arthouse din ultimii ani, în care stilul și oroarea triumfă, vor fi proiectate la Dracula Film Festival 2016, în cadrul tradiţionalului parteneriat cu Viasat History.

Intrarea la cele două proiecții este liberă, precum și la conferințele Dracula FF prezentate de Viasat și moderate de Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov: „Virtute și vrăjitorie. Portrete feminine brașovene în epoca premodernă“ (invitat Irina Mastan, istoric), „Despre viață, moarte și trup din perspectiva legendelor mai vechi și mai noi“ (invitat Laura Iliescu, senior researcher la Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu“ Sibiu), și „Dracula vă invită în Republica Socialistă România“ (invitat Liviu Tofan – Institutul Român pentru Istorie Recentă).

În programul Dracula Film Festival se regăsesc și două filme care vor rula în premieră în România: cel mai recent film din seria deja cult Blair Witch, care a dat lovitura de box office și a beneficiat de laudele pasionaților de filme de groază, și Camera terorii/ The Disappointments Room (r. D.J. Caruso, 2016), un thriller supranatural cu Kate Beckinsale.

Blair Witch (r. Adam Wingard, 2016) este un sequel la The Blair Witch Projectși îi aduce în prim-plan pe James, fratele personajului principal din filmul original, și pe gașca sa de prieteni, care se aventurează în pădurile bântuite, în care în urmă cu 20 de ani au dispărut în circumstanțe ciudate cei trei protagoniști ai filmului regizat de Daniel Myrick și Eduardo Sánchez.

captură foto „Blair Witch“
captură foto „Blair Witch“

Camera terorii  (foto deschidere) este o poveste terifiantă despre aventurile unei familii care odată mutate într-o veche casă descoperă că dincolo de eleganța locuinței se ascunde un trecut înspăimântător, care va începe să îi bântuie. Filmul va rula în cinematografele din România începând cu 28 octombrie și este distribuit de Forum Film.

Nici concertele Dracula Film Festival nu lipsesc anul acesta. Vineri, 14 octombrie, în club Rockstadt, după ora 20.00, vor concerta Altar și God The Barbarian Horde, iar sâmbătă, 15 octombrie, Omul cu Șobolani și Kryptonite Sparks. Prețul unui bilet este de 35 de lei. Tot sâmbătă, de la ora 22.00, la HOF Cafe, va mixa Gojira & Planet H. Intarea este liberă.

Programul Dracula Film Festival poate fi accesat aici! Festivalul va avea loc în Brașov, în perioada 12 – 16 octombrie, la Teatrul „Sică Alexandrescu“, Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Citeşte şi:
Dracula Film Festival 2016: ce filme intră în competiţie

Foto: PR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *