Noutăți

Astra Film Festival 2016 i-a acordat Premiul de excelență regizorului Cristi Puiu

Sâmbătă, 22 octombrie 2016, a avut loc la Sala Thalia din Sibiu, Gala de Decernare a Premiilor Astra Film Festival 2016 (AFF), ocazie cu care regizorului Cristi Puiu i s-a acordat Premiul de excelență. 

Astra Film Festival i-a oferit Premiul de excelență cineastului Cristi Puiu, pentru contribuția sa excepțională la cinematografia mondială.

Îndelungata legătură de prietenie și colaborare a lui Cristi Puiu cu acest festival și cu cinematografia documentară nu este una întâmplătoare.

Există doar un fel de cinema, termenii de ficțiune și documentar fiind simple etichete administrative. (Cristi Puiu)

Motivația acordării premiului: „Arta cinematografică a lui Cristi Puiu îmbină rigoare, conceptualitate formală și improvizație, fără compromisuri și, în același timp, cu deschidere totală către acel ‘moment’ al acțiunii petrecute în fața camerei, care dă formă cinematografică imaginii în mișcare. Puiu este neobosit în efortul de a purifica stilul, poziția și practica cinemaului într-o lume în care celebritatea, fascinația pentru strălucire, industria și goana după bogăție întinează constant esența artei cinematografice“.

Cel mai nou lungmetraj al său, Sieranevada, a deschis ediția din acest an a Festivalului și este propunerea României pentru Premiile Oscar 2017 pentru cel mai bun film străin.

Citește și:
Cristi Puiu: Poziția de spectator nu este suficientă pentru a înțelege un film

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Foto: PR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *