Noutăți

„Doar o răsuflare“, o producţie HBO, a luat premiul Heart of Sarajevo pentru cel mai bun documentar

La cea de-a 22-a ediție a festivalului Sarajevo Film Festival care s-a încheiat aseară, documentarul românesc realizat de Monica Lăzurean-Gorgan și produs de HBO Europe și Manifest Film a primit premiul Heart of Sarajevo.

Documentarul explorează natura profund contradictorie a iubirii în viața de familie. Este o călătorie de inițiere și o parabolă teologică în egală măsură, un „martor“ a 7 ani din viața familiei Sicrea, care locuiește într-un sat din România, surprinzând în imagini picturale încercările prin care trec Dobrin, Lia, soția lui, și cei trei copii.

Doar o răsuflare / A Mere Breath a avut premiera mondială în aprilie 2016, în Elveția, la festivalul Visions du Réel. Producător executiv din partea HBO Europe este Hanka Kastelicova; producătorii documentarului din partea HBO România sunt Alina David și Andra Radu, iar Alexander Nanau este consultant (Editing Consultant HBO Europe).

Este al doilea an consecutiv în care premiul Heart of Sarajevo este acordat unui documentar românesc, produs de HBO Europe. La cea de-a 21 ediție a Festivalului de film Sarajevo, aceeași distincție i-a fost acordată documentarului Toto și surorile lui, regizat de Alexander Nanau și produs de HBO Europe și Strada Film, în coproducție cu Alexander Nanau Production.

Toto și surorile lui poate fi urmărit pe HBO GO, iar Doar o răsuflare va putea fi urmărit la HBO și pe HBO GO în toamna acestui an.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Foto: PR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *