Filme

„Now You See Me 2“: 70 de lucruri esenţiale despre actorii din distribuţie

Now You See Me 2/ Jaful perfect 2 îi are în distribuţie pe Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Dave Franco, Daniel Radcliffe, Lizzy Caplan, Jay Chou, Sanaa Lathan, Michael Cane şi Morgan Freeman.

Debut, filmografie, premii, pasiuni – iată, în 70 de puncte, 70 de lucruri esenţiale despre cei mai importanţi 10 actori din distribuţia Now You See Me 2/ Jaful perfect 2. Filmul rulează în cinematografe şi este distribuit de Freeman Entertainment.


JESSE EISENBERG (J. Daniel Atlas), actor şi autor de nuvele

Jesse Eisenberg
Jesse Eisenberg

1. A fost nominalizat la Premiul Oscar şi la Globul de aur pentru interpretarea rolului fondatorului Facebook, Mark Zuckenberg, în „Reţeaua de socializare“, al lui David Fincher. Dinamic şi versatil, este apreciat şi ca scenarist şi dramaturg.

2.
A mai jucat în: „Dublura“, „Sinucideri misterioase“, „Foc din cer“, „Câinele şi pisica“, „Bun  venit în Zombieland“, „Singuraticul“, „Ai 30 de minute sau bum!“, „Din dragoste pentru Roma“, „Înapoi acasă“, „Batman vs Superman: Zorii dreptăţii“, „Cafe Society“, „The End of the Tour“.

3. Ca actor de teatru, a putut fi văzut în piese ca „The Spoils“, pentru The New Group, în 2015. A scris şi a jucat alături de Vanessa Redgrave în piesa „The Revisionist“. De asemenea, a scris „Asuncion“, pentru Cherry Lane Theatre, primind o nominalizare la Drama League pentru interpretare.

4. Născut în New York, Eisenberg este un colaborator important al „The New Yorker“ şi este autorul unei colecţii de nuvele „Bream Giveas Me Hiccups“, publicată de Grove Press.


MARK RUFFALO (Dylan Rhodes), omul care contează

Mark Ruffalo
Mark Ruffalo

5. A fost nominalizat la Oscar, Globul de Aur, BAFTA şi Emmy, precum şi la alte premii de prestigiu, fiind un actor care trece cu uşurinţă de la rolurile de film la cele de teatru.

6.
A lucrat cu regizori ca Ang Lee, Martin Scorsese, Michael Mann, Spike Jonze, David Fincher, Fernando Meirelles şi Michael Gondry.

7.
În 2015, Ruffalo a jucat în „Spotlight“, laureat al Premiului Oscar. Filmul vorbeşte despre felul în care s-a oglindit în The Boston Globe scandalul provocat de abuzul sexual din cadrul bisericii catolice, pentru care ziarul a primit, în 2003, Premiul Pulitzer pentru Serviciu Public. Mark Ruffalo a primit şi el o nominalizare pentru cel mai bun rol secundar masculin.

8. Tot în 2015, actorul l-a interpretat pe Bruce Banner/The Hulk în „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron“, continuarea filmului „Răzbunătorii“. Regizat de Joss Wheldon, filmul i-a adus la un loc pe Scarlett Johansson, Chris Hemswirth, Chris Evans şi Robert Downey Jr.

9. Alte filme din a căror distribuţie a făcut parte sunt: „Now You See Me: Jaful perfect I“, „Tentaţii (i)rezistibile“,  „Întâlnire cu surprize“, „Shutter Island“, „Fraţii Bloom“, „Tărâmul monştrilor“, „Alb orbitor“, „Reservation Road“, „Toţi oamenii regelui“, „Secrete de familie…“, „Azi 13, mâine 30“, „Strălucirea eternă a unei minţi neprihănite“ sau „Nu mai locuim aici“, „Apartamentul 12“, „Un peşte în cadă“.

10. Este scriitor, regizor şi producător şi a scris în colaborare scenariul pentru filmul independent „The Destiny of Marty Fine“. În 2010, a debutat regizoral cu „Sympathy for Delicious“, în care au jucat Orlando Bloom şi Laura Linney. A primit Premiul special al juriului pentru cel mai bun film dramatic la Festivalul Sundance.

11. A fost recunoscut ca actor de teatru, prin piesa „This Is Our Youth“, pentru care a primit un Lucille Award pentru cel mai bun actor. În 2000, a jucat în „That Moment When“, o piesă a lui James Lapine, laureat al Premiului Pulitzer şi al Premiului Tony. Pe Broadway a devenit cunoscut în 2006, cu „Awake and Sing!“.

12. Actorul susţine lupta pentru menţinerea sub control a schimbărilor climatice şi folosirea energiei. În martie 2011, a fondat Water Defense, în încercarea de a atrage atenţia asupra impactului extracţiei de energie asupra apei şi a sănătăţii publice. Colaborator regulat al The Guardian şi Huffington Post, Ruffalo a primit mai multe premii pentru activitatea sa. A fost desemnat de revista „Time“, unul dintre „Oamenii care contează“, în 2011.

13. În prezent locuieşte în New York, cu familia sa.


WOODY HARRELSON (Merritt McKinney), intensitate şi carismă

Woody Harrelson
Woody Harrelson

14. Interpretarea sa din „Mesagerul“ (2010) i-a adus o nominalizare la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. Înainte de aceasta, actorul a mai primit nominalizări la Oscar, Globul de Aur şi SAG Awards pentru cel mai bun actor, pentru rolul său din „Scandalul Larry Flint“, film în care a interpretat rolul controversatului publisher.

15. Recent, Harrelson a jucat în filmul HBO, „True Detective“, alături de Matthew McConnaughey, pentru care a primit nominalizări la Emmy, Globul de Aur şi SAG Awards.

16. A terminat de filmat, de curând, cel de-al treilea film din franciza „Planeta maimuţelor“/ „War fot the Planet of the Apes“, regizat de Matt Reeves. Plus „The Edge of Seventeen“, produs de James L. Brooks.

17. În curând, va putea fi văzut în „Wilson“, bazat pe un roman de Daniel Clowes şi în „LBJ“, al lui Rob Reiner, în rolul lui Lyndon B. Johnson. Alte proiecte în care este implicat Harrelson sunt: „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“, în care joacă cu Frances McDormand şi Sam Rockwell şi „The Glass Castle“, după memoriile lui Jeannette Walls.

18. A mai jucat în: „Jocurile foamei“, „Triple 9: Codul străzii“, „Out of the Furnace“, „Păsări libere“, „Şapte psihopaţi şi un câine“, documentarul politic „Ethos“, „Prietenie cu folos“, „Rampant“, „Bunraku“, „2012“, „Defendor“, „Bun venit în Zombieland“, „Management“, „Şapte suflete“, „Somnambulul“, „Transsiberian“, „Nu există ţară pentru bătrâni“, „Ţinutul din nord“, „Marele Alb“, „Hoţ de diamante“, „Al naibii tratament!“, „Dragoste de cowboy“, „Înscenarea“, „Orice e posibil“, „Propunere indecentă“ şi „Albii nu pot sări“.

19. Harrelson a devenit cunoscut publicului din serialul de comedie „Cheers“. Pentru rolul său ca barman el a primit un Premiu Emmy în 1988 şi a mai fost nominalizat de încă patru ori. În 1999, a mai primit o nominalizare pentru „Frasier“. Mai târziu a apărut în serialul „Will şi Grace“.

20. În 1999, Harrelson a jucat şi a fost regizorul propriei sale piese „Furthest From the Sun“, la Theatre de la Jeune Lune, din Minneapolis. A mai jucat în „The Rainmaker“, pe Broadway, şi în „On an Average Day“.


DAVE FRANCO (Jack Wilder) şi atracţia pentru roluri negative

Dave Franco
Dave Franco

21. A atras atenţia publicului cu rolul său negativ, Eric, din „21 Jump Street – O adresă de pomină“, în care a jucat alături de Channing Tatum şi Jonah Hill.

22. În 2014, Franco a jucat cu Seth Rogen, Zac Efron şi Rose Byrne, în comedia „Vecini de coşmar“ care urmărea un cuplu ai căror vecini se dovedesc a fi membrii unei frăţii. Franco şi Efron au primit MTV Movie Award pentru cel mai bun duo pentru rolurile fraţilor Pete şi Teddy. Actorul şi-a reluat rolul şi în continuarea acestui film.

23. În această toamnă, Franco va putea fi văzut în „Nerve“, alături de Emma Roberts. Thrillerul este despre o elevă de liceu care se trezeşte implicată într-un joc online „Adevăr sau provocare“, în care fiecare mişcare îi este manipulată de o comunitate anonimă de „urmăritori“.

24. Actorul va apărea şi în „The Masterpiece“, alături de James Franco şi Seth Rogen, un film care urmăreşte realizarea clasicului „The Room“. Filmul analizează felul în care Tommy Wiseau a făcut ceea ce mulţi consideră a fi cel mai prost film al tuturor timpurilor.

25. Franco a mai jucat în „Afacere neprevăzută“, cu Vince Vaughn şi Sienna Miller, precum şi în „Iubitul meu e zombie“, cu Nicholas Hoult. Acum locuieşte în Los Angeles.


DANIEL RADCLIFFE  (Walter Mabry), un actor versatil

Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe

26. Seria „Harry Potter“ l-a făcut celebru.

27. Actorul a putut fi văzut în filme de groază („Femeia în Negru“), în thrillere („Coarne“), comedii romantice („What If“) şi în filmul biografic „Kill Your Darlings“. Recent a jucat în „Victor Frankenstein“, o adaptare a clasicului lui Mary Shelley şi în filmul BBC „Gamechangers“.

28. Radcliffe va juca în filmul de aventuri „Swiss Army Man“. Anul trecut a terminat producţia filmului independent „Imperium“, un thriller despre supremaţia din America, iar recent a încheiat „Jungle“.

29. Pe scenă, Radcliffe a fost Billy din „The Cripple Irishman“, comedia lui Martin McDonaugh. În 2011, a jucat, timp de zece luni în „How To Succeed in Business Without Really Trying“.

30. Miniseria „A Young Doctor’s Notebook“ a fost apreciată şi ea. Drama comică s-a transmis timp de două sezoane şi a fost inspirată de o colecţie de nuvele ale lui Mihail Bulgakov.

31. Este fan al „Familiei Simpson“ şi şi-a împrumutat vocea de două ori acestui serial: o dată pentru un vampir – Edmund, pentru un special din 2010 – „Treehouse of Horror XXI“ – şi pentru personajul Diggs – un student transferat cu care se împrieteneşte Bart. Înainte, Radcliffe a apărut ca invitat în serialul HBO/BBC „Extras“.

32. Recent a mai fost  actor de voce în „Robot Chicken“ şi „BoJack Horseman“.


LIZZY CAPLAN (Lula) filmează acum cu Brad Pitt şi Marion Cottilard

Lizzy Caplan
Lizzy Caplan

33. Joacă la ora actuală, alături de Michael Sheen în „Masters of Sex“ la Showtime, serialul dramatic despre vieţile cercetătorilor în domeniul sexului William Masters şi Vorginia Johnson. Pentru rolul său, Caplan a fost nominalizată, între altele, la un Premiu Emmy.

34. Recent a putut fi văzută în „Înainte de Crăciun“, alături de Joseph Gordon-Levitt şi Seth Rogen. A mai jucat în comediile „The League“, „Kroll Show“ şi „New Girl“.

35. Alături de Brad Pitt şi de Marion Cottilard, Caplan filmează în prezent în „Allied“, a lui Robert Zemekis. Filmul este o dramă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi va avea premiera în noiembrie.

36. A debutat cu rolul Janis Ian din „Mean Girls“. Alte filme din a căror distribuţie face parte sunt: „Interviul“, „Party Down“, „3, 2, 1… Frankie Go Boom“, „Surorile“, „High road“, „127 de ore“, „Teleportaţi în adolescenţă“ şi „Imigranţii“.

37. A produs şi a jucat în „Successful Alcohoolics“, care a avut premiera la Festivalul de film Sundance, în 2010.

38. Pe micul ecran, Caplan a jucat rolul principal, Casey Klein, în apreciatul serial Starz „Party Down“, o comedie care a primit AFI Award în 2009 şi care a intrat pe lista primelor zece cele mai bune seriale ale lui 2010.

39. Locuieşte în Los Angeles, unde s-a şi născut.


JAY CHOU (Li), între muzică şi film

Jay Chou
Jay Chou

40. Este cântăreţ, compozitor, producător, actor şi regizor din Taiwan care şi-a făcut debutul în 2000 cu un album şi a creat un nou stil de muzică „C-pop“.

41. La Hollywood, a debutat drept Kato în „Viespea verde”, alături de Seth Rogen, iar melodia sa „Nanchucks“ a fost pe coloana sonoră a filmului. Chou are propria sa casă de discuri, JVR Music.

42. Artistul a scos 13 albume, fiecare mai bine plasat în topurile muzicale decât precedentul, albume care i-au adus numeroase premii. Chou a avut şase turnee cu concerte în oraşe mari ale lumii. „Incomparable Concert“ din Shanghai a doborât recordul, fiind cel mai bine vândut concert din China.

43. Cariera de actor a lui Chou a început cu „Initial D“, în 2005. De atunci el s-a implicat în mai multe proiecte de film. În 2007, a regizat şi a jucat în „Secret“, care a devenit un succes de box-office. Chou a produs şi coloana sonoră a acestui film, care i-a adus premii pentru Cel mai bun producător şi Cel mai bun compozitor la Golden Melody Awards în Asia. Are 15 premii individuale Golden Melody Awards, ceea ce reprezintă un record.


SANAA LATHAN (Natalie Austin), pasionată de teatru şi film

Sanaa Lathan
Sanaa Lathan

44. A jucat în thrillerul „Bărbatul perfect“, care a fost pe locul 1 în box-office în weekend-ul lansării.

45. În curând, actriţa va putea fi văzută în thrillerul SF „Approaching the Unknown“, în rolul cpt. Emily Maddox, căpitanului uneia dintre navele care merg spre Marte.

46. La ora actuală Lathan filmează multaşteptatul serial Fox „Shots Fired“, produs de Brian Gazer. Serialul îi care ca protagonişti pe Helen Hunt, Stephen Moyer şi Richard Dreyfuss şi examinează urmările periculoase ale unui schimb de focuri cu tentă rasistă dintr-un mic oraş din Tennessee.

47. Lathan a mai apărut în „Cavalerul de onoare“, unul din primele zece filme afro-americane, din punct de vedere al încasărilor, precum şi în continuarea acestuia „The Best Man Holiday“. Va juca şi în al treilea film al seriei, „The Best Man Wedding“.

48. Pe scenă, Lathan a interpretat rolul principal din „By the Way, Meet Vera Stark“, pentru care a primit Lucille Lortel Award, pentru cea mai bună actriţă. Din experienţa ei teatrală, face parte şi personajul Maggie din „Pisica pe acoperişul fierbinte“.

49. Alte filme ale actriţei sunt: „Contagion: Pericol nevăzut“, cu Matt Damon, Kate Winslet şi Marion Cotillard, „Ceva nou“, cu Simon Baker, „The Faily That Preys“, alături de Kathy Bates şi Alfre Woodard, „Wonderful World“, cu Matthew Briderick, „O relaţie dulce şi picantă“, cu Queen Latifah, „Love & Basketball“, „Alien vs Predator“, thrillerul „Contratimp“, cu Denzel Washington.

50. Lathan a fost nominalizată la NAACP Image Award pentru rolul din serialul „Nip/Tuck“. De asemenea, Lathan şi-a reluat rolul Beneatha Younger în producţia „A Rising Sun“, alături de Sean Combs. Iniţial, ea a jucat acest rol pe Broadway şi a primit pentru el o nominalizare la Premiul Tony.


MICHAEL CAINE (Arthur Tressler), o legendă vie

Michael Caine
Michael Caine

51. Este de două ori laureat al Premiului Oscar (Cel mai bun actor în rol secundar în „Hannah şi surorile ei“, al lui Woody Allen, şi pentru  „Legea Pământului“, al lui Lasse Hallstrom).

52. Cele mai recente succese ale sale sunt: „Interstellar: Călătorind prin Univers“, „Kingsman: Serviciul Secret“ şi filmul lui Paolo Sorrentino „Tinereţe“. Recent a terminat de filmat „Going in Style“, alături de Ann-Margret, Morgan Freeman şi Alan Arkin.

53. Caine a mai primit nominalizări la Oscar pentru cel mai bun actor în 1966, pentru „Alfie“, pentru care a primit şi o nominalizare la Globul de Aur şi un New York Film Critics Award. De asemenea a fost nominalizat la Oscar şi la Globul de Aur pentru rolul Milo Tindle din „Jocuri fatale“, din 1972, în care a jucat cu Lawrence Olivier. Iar rolul său din „Meditaţiile Ritei“ i-a adus o a treia nominalizare la Oscar, precum şi un Glob de Aur şi un Premiu BAFTA.

54. A fost premiat pentru „Vânătorul de vedete“, precum şi pentru rolul său din drama „Prestigiul“, regizat de Christopher Nolan. Actorul a mai lucrat cu Nolan la toate cele trei filme cu Batman, jucând rolul omului de încredere al lui Bruce Wayhne, Alfred. A apărut şi în „Începutul“.

55. Alte filme în care a jucat: „Călătoria 2: Insula misterioasă“, „O seară la cinema: un Crăciun fericit“, „Gnomeo şi Julieta“, „Harry Brown“, „E cineva acolo?“, „Furtul perfect“, „Ce vrăji a mai făcut nevastă-mea“, „Nisipuri mişcătoare“, „Declaraţia“, „Miss Agent Secret“, „Marchizul de Sade“, „20.000 de leghe sub mări“, „Miezul nopţii la Sankt Petersburg“, „Pregătit pentru a ucide“, „Capcana morţii“, „Mona Lisa“ şi „Ticăloşii“.

56. Numele lui real este Maurice Micklewhite. S-a născut în sudul Londrei, în 1933 şi, de la o vârstă fragedă, a fost interesat de actorie. După ce a fost lăsat la vatră din armată, în 1953, şi-a croit carieră în lumea filmului. Numele de scenă l-a luat după cartea „The Caine Mutiny“. A călătorit peste tot în Marea Britanie cu o varietate de piese, apoi a început să joace în filme britanice de televiziune.

57. În 1964, a primit primul rol însemnat, în „Zulu“.

LG Days cu reduceri de până la 100 € la telefoane. Oferte speciale de la Orange.

58. Este autorul unei autobiografii, „What’s it all about?“, şi a unei cărţi bazate pe cursurile pe care le-a ţinut la BBC „Acting on Film“. Ultima sa carte de memorii, „The Elephant to Hollywood“ a fost publicată în 2010 şi a fost extrem de apreciată.

59. În 1992, Caine a primit distincţia Comandant al Ordinului Imperiului Britanic şi opt ani mai târziu a fost înnobilat.


MORGAN FREEMAN (Thaddeus Bradley), actorul care dă box office-urile peste cap

Morgan Freeman
Morgan Freeman

60. Este pe locul doi în topul actorilor care au avut cele mai mari încasări la box-office, cu filme care au adunat peste 4 miliarde de dolari din vânzarea de bilete.

61. În 2005, Morgan Freeman a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul său din filmul „O fată de milioane“.

62. Alte nominalizări: „Strada“ în 1987 – pentru cel mai bun actor în rol secundar, „Închisoarea îngerilor“ în 1994 şi „Neînfrânt“ în 2010 – pentru cel mai bun actor.

63. Interpretarea din „Şoferul doamnei Daisy“ (1990) i-a adus un Glob de Aur.

64. Alte filme în care a apărut: „Cod roşu la Londra“, „Momentum: Urmărire disperată“, „Ted 2“, „Transcendence: Viaţă după moarte“, „Burlaci întârziaţi“, „Now You See Me: Jaful perfect“, „Oblivion. Planeta uitată“, „Născuţi pentru a fi liberi“, „O lovitură îndrăzneaţă“, „Hoţi de onoare“, „Evan Atotputernicul“, „Ultimele dorinţe“, „Slevin: Nevinovat cu ghinion“, „Dumnezeu pentru o zi“, „Talismanul viselor“, „Se7en“, „Necruţătorul“, precum şi „Death of a Prophet“, „Attica“ şi „Coriolanus“.

65. În 2010, Freeman a primit un premiul al National Board of Review pentru rolul său ca Nelson Mandela în „Neînfrânt“. Pentru acest rol a mai primit şi numeroase alte premii şi nominalizări. Filmul a fost produs de Revelations Entertainment, compania lui Freeman şi a lui Lori McCreary, fondată în 1996 cu scopul de a produce filme care să spună adevărul. Alte filme produse de compania lui sunt: „5 Flights Up“, „The Code“, „Vals în lumina lunii“, „Frivolitate“, „Bopha!“, „Reţeaua păianjen“, „10 produse sau mai puţin“ şi „O lovitură îndrăzneaţă“.

66. Freeman este producător executiv al serialului „Madam Secretary“ pentru CBS, cu Tea Leoni, care a debutat în 2014. Morgan este gazdă şi producător pentru un serial nominalizat la Premiul Emmy „Through the Wormhole with Morgan Freeman“, care a încheiat al cincelea sezon pe Science Channel.

67. Recent a fost naratorul documentarului IMAX „Island of Lemurs: Madagascar“, al documentarului „Stem Cell Universe with Stephen Hawking“ şi al documentarului istoric „We the People“. A narat şi poveştile din documentarele laureate ale Premiului Oscar, „The Long Way Home“ şi „March of the Penguins“.

68. După ce şi-a început cariera de actor pe scenă, în „The Nigger Lovers“ şi cu varianta numai cu actori de culoare pentru „Hello Dolly“, a început să lucreze în televiziune.

69. În timpul liber, Morgan Freeman adoră libertatea pe mare şi în aer. Este marinar şi are şi licenţă de pilot. De asemenea, iubeşte bluesul şi se străduieşte să-l menţină viu prin clubul său Ground Zero din Clarksville, Mississippi, locul unde a luat naştere bluesul.

70. A fost trecut pe lista celor mai de încredere celebrităţi, de către revista Forbes, de fiecare dată când această listă a fost făcută din 2006 încoace.

Informaţii şi imagini oferite de Freeman Entertainment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *