Interviuri, Seriale

Gwilym Lee: „Atâta timp cât fac ceva complet diferit, sunt fericit“

Gwilym Lee joacă rolul sergentului Charlie Nelson în serialul britanic Crimele din Midsomer. Îl putem revedea începând de mâine, 28 iunie, când are loc premiera sezonului 18, la Diva, de la ora 21.00. În fiecare marți va fi difuzat câte un episod.

Răpiri, OZN-uri şi o cursă internaţională de ciclism sunt doar câteva dintre situaţiile în care ajung să fie implicaţi inspectorul John Barnaby şi sergentului Charlie Nelson, în a 18-a serie din Crimele din Midsomer. Neil Dudgeon (Barnaby) şi Gwilym Lee (Nelson) revin într-un sezon extins, de 6 episoade.

Gwilym Lee s-a născut la Londra în 1983 și a mai jucat în producțiile Restless, Fresh Meat, The Hollow Crown și The Tourist. Despre provocările din Crimele din Midsomer, povestește el însuși:


Familia ta a decis să vină la filmări și să se implice în producție, în timp ce filmați un episod din noul sezon, despre cursa ciclistă Tour de Midsomer, nu-i așa?
Gwilym Lee: Rudele mele sunt pasionate de ciclism, aşa că au apărut îmbrăcaţi din cap până în picioare în costume lycra, ceea ce a fost destul de jenant. Eram deja jenat de faptul că eram îmbrăcat eu în lycra şi apoi apar tatăl meu cam gras şi fratele meu şi înrăutăţesc situaţia! Luaseră totul foarte în serios şi îmi spuneau că au lucrat la „continuitate“ şi că ştiu exact ce trebuie să facă… au fost foarte profesionişti.

Care a fost cel mai distractiv moment?
Producătorul a decis că personajul jucat de Manjinder Virk, Kam, are nevoie de o bicicletă mai impresionantă în scena cu pricina. Au împrumutat bicicleta tatălui meu, neştiind că e a lui, şi lui i-au dat un jaf de bicicletă veche. Deci o să-l vedeţi în fundal un tip în vârstă pe o bicicletă de damă!

Dar tatăl meu nu este singurul părinte jenant… Eram cu familia în Wallingford şi mama a văzut, într-un bar, un fluturaş care făcea reclamă la tururile Crimele din Midsomer. Începusem filmările deja, dar pe fluturaş apărea în continuare Jason Hughes, care îl jucase pe fostul sergent al lui Barnaby. S-a dus la barman şi i-a spus „Ăăăă, scuzaţi-mă, băiatul meu joacă în serial acum, vă rog să updataţi pliantul!“. Mamele… ce să le faci?!

Ești o persoană activă și știu că în mijlocul filmărilor ai participat la Maratonul Londrei a doua oară, pentru a strânge bani în scop caritabil, pentru Bloodwise.
Pe la mijlocul filmărilor alergam 32 km de două ori pe săptămână şi încercam să alerg pe distanţe mai scurte în timpul săptămânii. Dacă aveam o pauză de câteva scene, îmi luam echipamentul cu mine şi alergam prin Midsomer, un loc minunat pentru antrenament!

Este adevărat că ai încercat să le sugerezi scenariştilor alte idei de poveşti pentru episoade viitoare?Am făcut o listă cu toate hobby-urile mele şi i-am întrebat dacă pot să le încorporeze în scenariu, dar indiferent de ce le sugerez, din nefericire, au scris deja despre asta.

Filmările la Crimele din Midsomer îți permit să lucrezi cu o varietate de actori talentaţi, care apar în roluri episodice. Care sunt preferaţii tăi?
Sunt mare fan Steve Evets, e un tip cu picioarele pe pământ, l-am văzut în „Rev.“, în care e grozav, şi îmi aduc aminte că am văzut şi „Looking for Eric“. Are atâtea poveşti de spus şi are un simţ al umorului… Am lucrat cu Phil Cornwell în primul meu an în serial, el şi Rebecca Front sunt eroii mei, au jucat în toate serialele alături de care am crescut, ca serialele cu Alan Partridge şi „The Day Today“. Lucrăm cu o mulţime de oameni minunaţi şi ăsta e unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui job, dacă stai să te gândeşti. Înveţi atâtea de la toţi… Ai câştigat deja dacă lucrezi alături de oameni cu un astfel de pedigriu.

Cum ai colaborat cu actriţa Manjinder Virk, care s-a alăturat serialului în rolul doctorului patolog Kam Karimore?
Kam pune în pericol relaţia pe care o are Nelson cu Barnaby şi e clar că atunci când apare în scenă prima dată, Kam încearcă din greu să-l impresioneze pe Barnaby. Aşa că avem o mică confruntare. Dar, pe măsură ce trece timpul, încep să îşi admire reciproc abilităţile şi intelectul. Au o strălucire în ochi şi intră în competiţie unul cu celălalt. Manjinder are atât de multe lucruri în CV: a scris scenarii şi a regizat, a produs diverse proiecte. Mereu sunt inspirat când lucrez cu astfel de oameni multilateral dezvoltaţi.

LG Days cu reduceri de până la 100 € la telefoane. Oferte speciale de la Orange.

Cum a fost revenirea ta în al treilea sezon în care joci?
Clar, am simţit mai mult că mă întorc acasă, în rolul meu, pe teritoriul meu. Cred că a fost prima dată când eu şi Neil am lucrat împreună mai mult timp decât a lucrat el cu Jason, aşa că aveam o chimie proprie deja.

Ce faci când nu filmezi pentru Crimele din Midsomer?
Am un loc de muncă excelent, dar e un job destul de cerebral, totul e intelectual, cuvinte, fapte, cifre, şi de asta mi-a plăcut atât de mult să fac filmul „A Song for Jenny“, care a fost ceva complet opus. A fost emoţie pură. Vreau să fac atât de multe, nu mi-am îngrădit ambiţia. Atâta timp cât am ocazia să fac ceva complet diferit, sunt fericit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *