Filme, Noutăți

Documentarul „Doar o răsuflare“ are premiera la TIFF

Doar o răsuflare, o producție HBO Europe și Manifest Film, se va vedea pentru prima dată la noi în cadrul Zilei HBO de la Festivalul Internațional de Film Transilvania, ediția 2016.

Documentarul explorează natura profund contradictorie a iubirii în viața de familie. Este o călătorie de inițiere și o parabolă teologică în egală măsură, un „martor“ a 7 ani din viața familiei Sicrea, care locuiește într-un sat din România, surprinzând în imagini picturale încercările prin care trec Dobrin, Lia, soția lui, și cei trei copii.

Dobrin așteaptă să se întâmple o minune care să o facă pe Denisa, mezina, să se ridice din scaunul cu rotile și să poată merge. Pe măsură ce copiii devin adulți sub ochii noștri, vedem cum relația sa apropiată cu Dumnezeu afectează relațiile din familie. Doar o răsuflare/A Mere Breath este regizat și produs de Monica Lăzurean-Gorgan și a avut premiera mondială în aprilie 2016, în Elveția, la festivalul Visions du Réel.

Lungmetarajul prezintă absurditatea și frumusețea, fragilitatea și puterea ființei umane, prinsă între iubire și credință, pământ și rai. Reflectând povestea lui Iov, această fabulă existențială despre dragoste, credință și lupta dintre ele prezintă schimbările complexe ce se petrec în dinamica emoțională a familiei, totul pe fondul transformării ecologice, sociale și economice.

NOTĂ! Documentarul va putea fi văzut joi, 2 iunie, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, de la ora 16:30. Intrarea este liberă. Filmul va avea premiera la HBO România și pe HBO GO în toamna acestui an.

Cu Orange Love, ai canalele HBO incluse 3 luni și Smart TV 4K în rate.

Foto: HBO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *