Filme

„Alice în Ţara Oglinzilor“, un film-spectacol

Nu doar că James Bobin a readus magia pe marele ecran, dar a şi sporit-o. De vineri (27 mai) în cinematografe, Alice în Ţara Oglinzilor este captivant nu doar ca poveste, ci şi ca realizare cinematografică. 

Cele 12 scene importante din poveste sunt filmate în studiourile Shepperton, aflate în apropierea Londrei.
Crearea oraşului Witzend a avut nevoie de cel mai generos decor (aproape 74 pe 100 de metri). Decorul a inclus 13 clădiri, printre care un magazin de pălării, o ceasornicărie, un magazin de dulciuri, câteva case şi un castel. Şi casa Pălărierului Nebun, de două etaje şi în formă de pălărie, a fost ridicată tot aici.

Pentru efectele speciale au fost folosite 21 de ecrane albastre (în total, peste 28 de kilometri).
Una dintre cele mai spectaculoase încăperi este Camera Marelui Ceas al Tuturor Timpurilor, care măsoară 30 pe 40 de metri.

De-a lungul filmărilor au fost folosiţi peste 1.000 de figuranţi.
Figuranţii au fost, pe rând, invitaţi la petrecere, orăşeni sau muncitori în docuri. Fiecare a trecut, zilnic, pe la machiaj şi costume, pentru că producătorii au vrut să reconstituie cât mai fidel atmosfera bizară din Underland.

Filmările exterioare ale vilei Ascot au avut loc la Conacul Ditchley din Oxfordshire.
Vila a fost construită în 1722 şi a găzduit, în timp, mulţi politicieni de renume, printre care şi Winston Churchill.

Cadrele cu exteriorul casei copilăriei lui Alice au fost turnate pe strada Fournier din estul Londrei.
În această zonă, multe dintre imobile au fost ridicate la începutul secolului al XVIII-lea şi sunt exemple clasice de arhitectură georgiană timpurie.

Interioarele imobilului din Kingsleigh sunt, de fapt, încăperile unei clădiri istorice.
Construcţia datează din 1700 şi este situată pe strada Craven din Londra, unde a locuit chiar Benjamin Franklin vreme de 16 ani.

Nava lui Alice, numită The Wonder (Minunea), a prins viaţă cu ajutorul ambarcaţiunii Earl of Pembroke (Contele de Pembroke) andocată la Gloucestershire.
Pentru a o imagine cât mai reală a aventurii pe mare, echipa de producţie a construit o replică a punţii la studiourile Longcross. Nava a fost de aşa natură proiectată încât se înclina cu 45 de grade în orice direcţie în numai patru secunde. Însă, pentru a opera sistemul greu de suspensii, cele 12 rezervoare şi turbinele a fost nevoie de prezenţa a 32 de oameni.

Furtuna de pe mare a presupus folosirea a 900.000 de litri de apă.
Ca o ultimă curiozitate, întreaga echipă de producţie a donat resturile de materiale nefolosite, de la lemne, până la prosoape şi haine, dar şi peste 20 de tone de mâncare.

Cu Orange Love, ai canalele HBO incluse 3 luni și Smart TV 4K în rate.

Foto: imdb.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *