Animaţie, Noutăți

„Mercy Street“, primul lungmetraj de animație 3D realizat în România

„Mercy Street“ este primul lungmetraj 3D realizat în România, cu o tehnică de animaţie stereoscopică 100% autohtonă, concepută de Ştefan şi Alexandru (Ducu) Buzea, regizorul, respectiv creatorul şi animatorul personajelor din film.

O parte din fondurile de producţie au fost asigurate de Centrul Naţional al Cinematografiei în urma câştigării concursului de scenarii, o altă parte au fost asigurate de fonduri europene pe creaţie, iar cea mai mare parte de către producătorul filmului, Radu Nicolae (Opal Production).

„Mercy Street“ este povestea unui băiat de 10 ani, Lorenz, care descoperă un pasaj spre un univers secret, aflat sub lumea noastră, pasaj care îl va duce într-o mare aventură. Scopul acestei călătorii este de a salva muzica din mâinile maleficului Marcus, care vrea să o folosească pentru a deveni nemuritor.

Tehnica de animaţie în care a fost realizat lungmetrajul este concepută de fraţii Ştefan şi Alexandru (Ducu) Buzea, ambii cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniu.

Cu Orange Love, ai canalele HBO incluse 3 luni și Smart TV 4K în rate.

Fiecare element sau obiect de decor a fost desenat clasic, în 2D, apoi importat într-un program 3D (Autodesk Maya), unde este plasat în perspectivă, apoi fiecare element este texturizat într-un program 2D de prelucrare imagine (Adobe Photoshop) folosindu-se tableta grafică. Astfel dispuse în acest spaţiu 3D, elementele sau obiectele vor recompune decorul generând perspectivă, construcţia multiplan, iar apoi stereoscopia.

– Alexandru (Ducu) Buzea.

Producător: Radu Nicolae (Opal Production)
Regizori: Ștefan Buzea, Alexandru Buzea, Nicolae Radu
Scenarist: Alex Bordeanu
Voci: Cristian Iacob, Ionuţ Grama, Raluca Iurascu, Vlad Rădescu, Alex Bordeanu
Durată: 74 de minute
Premieră:
15 aprilie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *