Festivaluri, Noutăți

A început BIFF 2016. Vor fi proiectate 15 filme, din 10 ţări

Festivalul Internațional de Film București (BIFF), ediția a XII-a, a luat startul. Producția Soy Nero a deschis oficial evenimentul şi a rulat în prezenţa regizorului Rafi Pitts. 

So I am in exile-so what?, spunea regizorul iranian Rafi Pitts, la începutul acestui an, referindu-se la condiția pe care a fost forțat să o aleagă din 2009. Rafi Pitts este oaspetele de onoare al Bucharest International Film Festival 2016, iar scenariul filmului Soy Nero, care a rulat în prezenţa lui, a fost scris împreună cu Răzvan Rădulescu.

Nero, personajul central din poveste, este un tânăr mexicano-american, care vrea să devină cetățean american cu drepturi depline, prin intermediul programului „Green Card soldiers“. Pelicula poate fi revăzută joi, 21 aprilie, ora 18.00, la Cinema Muzeul Țăranului – Studioul Horia Bernea, ocazie cu care domnul Rafi Pitts va susține și o sesiune q&a la finalul proiecției.

De-a lungul celor 7 zile de festival, vor fi proiectate 15 filme din 10 țări: Spania, Franța, Statele Unite, Iran, România, Belgia, Bosnia Herzegovina, Argentina și Bulgaria.

Ediția de anul acesta inaugurează o nouă secțiune, „Veneţia“. Prezentată pentru prima oară în România și dedicată prestigiosul Festival de Film de la Veneția, în cadrul acestei noi secțiuni, spectatorii cinefili se vor bucura de cinci producții participante la festivalul veneţian, filme premiate si apreciate atât de criticii de specialitate, cât și de publicul larg.

LG Days cu reduceri de până la 100 € la telefoane. Oferte speciale de la Orange.

Programul complet al festivalului îl găsiți aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *