Filme, Noutăți

„ILEGITIM“ câștigă „PRIX SAUVAGE“ la „L’Europe autour de l’Europe“

Lungmetrajul Ilegitim a câștigat aseară Marele Premiu, Prix Sauvage, la cea de-a XI-a ediție a Festivalului „L’Europe autour de l’Europe“ de la Paris. În cadrul galei a mai fost acordată o Mențiune Specială pentru Alina Grigore, actrița care joacă rolul principal în pelicula regizată de Adrian Sitaru.

Producția, care a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, va rula pe marile ecrane din Franța din 8 iunie. Ilegitim își continuă traseul festivalier și va avea premiera, la sfârșitul acestei săptămâni, în Portugalia. Filmul va rula pe 24 aprilie în cadrul prestigiosului eveniment cinematografic – IndieLisboa.

SINOPSIS. Ilegitim, unul dintre cele mai provocatoare filme românești din ultimii ani, spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

Prezent în secțiunea Forum a celei de-a 66 ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, lungmetrajul regizat de Adrian Sitaru, a câștigat Premiul C.I.C.A.E  – „Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai“ (Confederația Internațională a Cinematografelor de Artă).

Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore, dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight – Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru și Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci.

Două bilete la preț de unul, miercurea, la orice film, în cinematografele partenere Orange.

Adrian Sitaru
Regizorul Adrian Sitaru

Citește și:
Interviu cu Alina Grigore, protagonista din Ilegitim: „Ne-am inspirat dintr-o poveste reală“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *