Filme Românești Online

Moromeţii (1987)

Filme Românești Online

Un film cult al anilor ’80, „Moromeţii“ urmăreşte felul în care, sub presiunea schimbărilor sociale, se destramă o familie de ţărani din România, în ciuda eforturilor capului acesteia, Ilie Moromete, de a-i ţine împreună. Are la bază primul volum al romanului omonim, semnat de Marin Preda, iar din distribuţie fac parte, printre alţii, Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu.

Detalii …

Marfa și banii (2001)

Filme Românești Online

„Marfa şi banii“ este primul lungmetraj al regizorului Cristi Puiu. După el au urmat „Moartea domnului Lăzărescu, „Aurora“ şi „Sieranevada“. În „Marfa şi banii“, acţiunea se concentrează pe aventura unui tânăr care vrea să îşi dezvolte afacerea, dar care nu are banii necesari. Primeşte un „job“ în schimbul unei sume importante, din partea unui grangur local: trebuie să ducă la Bucureşti o geantă, la o adresă anume. Însă conţinutul genţii este obiect de atracţie şi pentru alţii…

Detalii …

București NonStop (2015)

Filme Românești Online

Patru poveşti diferite, o singură noapte, un magazin non-stop dintr-un cartier bucureştean şi un personaj care leagă cele patru istorisiri. Numele lui este Achim, „băiatul de la non-stop“, interpretat de Gheorghe Ifrim. „București NonStop“ radiografiază existenţa unor oameni normali puşi în situaţii excepţionale şi este un film despre dragoste şi ură, viaţă şi moarte, compasiune şi cruzime.

Detalii …

Rocker (2012)

Filme Românești Online

Victor este un rocker de 45 de ani şi are un fiu, Florin, pentru care este în stare să facă orice. Deoarece Florin este dependent de droguri, tatăl ajunge în situaţii inimaginabile, să fure şi să se umilească. Pe cei doi nu îi uneşte doar legătura de sânge, ci şi pasiunea pentru muzica rock.

Detalii …

Autoportretul unei fete cuminți (2015)

Filme Românești Online

Aparent, Cristiana (Elena Popa) este o tipă căreia nu îi lipseşte nimic – nici banii, nici mintea, nici compania oamenilor, parteneri de discuţie sau de sex. Dar ca şi în materia pe care o studiază, seismologia, în interiorul ei se simt nişte plăci tectonice care stau să se ciocnească. „Autoportretul unei fete cuminţi“ (r. Ana Lungu) a câştigat marele premiu la Festivalul Crossing Europe, trofeul publicului şi cel pentru cea mai bună regie la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (2015).

Detalii …

Poziția copilului (2013)

Filme Românești Online

Filmul regizat de Călin Netzer şi premiat cu Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, are în centru relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult, Barbu, şi vorbeşte în primul rând despre reversul dragostei părinţilor pentru copii. Nu întotdeauna efectul este unul pozitiv, oricât de bune ar fi intenţiile. „Poziția copilului“ este şi un portret al clasei româneşti mai înstărite, al felului în care influenţa şi banii sunt folosiţi pentru obţinerea unor favoruri, o anatomie a corupţiei din anumite instituţii.

Detalii …

Legături bolnăvicioase (2006)

Filme Românești Online

Adaptarea după romanul cu acelaşi titlu, scris de Cecilia Ștefănescu, „Legături bolnăvicioase“ pune sub lupă o neobişnuită poveste de dragoste, cu tineri care trăiesc sentimente contradictorii. Explorează împreună misterele iubirii, confruntându-se în acelaşi timp cu durerea provocată de ea.

Detalii …