scurtmetraje

Massimiliano Nardulli: „Cred că trebuie să fim mai deschiși în a împărtăși lucruri, nu doar atunci când vorbim despre cultură“

Festivaluri, Interviuri

Ediția a noua a Festivalului Internațional de Film Timishort are loc între 12 și 15 octombrie, la Cinema Timiș, Casa Artelor și Ambasada, în Timișoara. Massimiliano Nardulli este selecționerul scurtmetrajelor și ne-a povestit mai multe despre filmele din acest an, cum le-a ales, ce aduc nou și de ce nu ar trebui să ratăm Timishort 2017.

Detalii …

Scurtmetrajele de animatie care intra in competitia Oscarurilor

Animaţie, Festivaluri

Titlurile scurtmetrajelor de animatie care au intrat in cursa Oscarurilor, anul acesta, sunt „The Bigger Picture“, „The Dam Keeper“, „Feast“, „Me and My Moulton“, „A Single Life“. Povestile au, ca teme, familia, copilaria, prietenia, dragostea si deznadejdea. „The Bigger Picture“ aduce o noutate, ca tehnica de animatie, iar „The Dam Keeper“ ramane pe linia traditionalista. A fost numita, de altfel, „o poveste fara sfarsit“.

Detalii …

Istoriile de inima neagra nu-s chiar atat de negre!

Filme, Recenzii filme

Omnibusul Scurt/4: Istorii de inima neagra este compus din patru scurtmetraje romanesti. Pe toate le “uneste” tema mortii, dar nu atat de mult, incat sa-ti vina sa plangi. Omnibusul este o pacaleala desteapta, prin care patru regizori stiu sa jongleze cu o tema grava, pentru a face loc uneia si mai grave: viata. Asa cum e.
Detalii …

Cele mai bune animatii se pregatesc de Oscar

Animaţie, Festivaluri

Adam and Dog“ (Minkyu Lee), „Head Over Heels“ (Tim Reckart), „Paperman“ (John Kahrs), „Fresh Guacamole“ (PES) si „The Simpsons: The Longest Daycare“ (David Silverman) sunt cele cinci scurtmetraje de animatie nominalizate la Oscar. Castigatorul il vom afla pe data de 25 februarie, incepand cu ora 2, pe HBO. Pana atunci, putem sa le (re)vedem si sa facem pronosticuri. Voi cine credeti ca va lua marele premiu?

Detalii …