Filmul „The Florida Project“ vine la American Independent Film Festival

Aclamat de critica americană și inclus în topul celor mai bune 10 filme ale anului, „The Florida Project“ va rula și în România, în premieră, cu ocazia Festivalului de film american independent.

Adam Graham de la Detroit News a scris despre „The Florida Project“ că este un portret onest al copilăriei, dar și o amară și emoționantă descriere a vieții americane din 2017. Criticul spaniol Ezequiel Boetti îl consideră „cinema în forma lui cea mai pură“, iar Colin Covert (startribune.com) remarcă puterea filmului de a transforma detaliile în generatoare de sentimente uriașe.

Filmul „The Florida Project“

Prezentat în 2017 la Festivalul de la Cannes în Directors’ Fortnight, „The Florida Project“ va rula în România miercuri 2 mai, la Cinema Pro (orele 20.00) și va fi reluat joi, 3 mai, la același cinematograf, începând cu orele 18.00.

Rezumat „The Florida Project“: Filmul urmăreşte viaţa de zi cu zi, de-a lungul unei veri, dintr-un motel situat în vecinătatea Parcului Disney, unde locuiesc cu chirie, mai multe familii. Printre ele, şi o familie formată dintr-o mamă (Halley) şi fiica ei, Moonee. Motelul este administrat de Bobby, sub al cărui aer serios se ascunde bunătate și compasiune. Deși Halley trăiește de pe o zi pe alta, căutând diverse moduri de a face bani pentru a-și plăti datoriile, micuța Moonee transformă fiecare clipă în bucurie, alături de prietenii ei.

Distribuție: Numele fetiţei care o interpretează pe Moonee este Brooklynn Prince, la fel de bună ca Tatum O’Neil din „Paper Moon“ (1973, r. Peter Bogdanovich). Tatum O’Neil a primit un Oscar pentru acest rol, primul acordat unei actriţe de vârsta ei (avea 10 ani). Istoria ar fi putut să se repete şi în 2018. Brooklynn Prince rămâne, chiar şi-aşa, premiata din culise. Halley, mama lui Moonee, este jucată de Bria Vinaite, descoperită de Sean Baker, regizorul filmului, pe Instagram, iar lui Bobby, administratorului motelului, îi dă viață actorul William Defoe, nominalizat la Oscar, Globurile de Aur și premiile Bafta, la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar“.