Filme, Noutăți

Corneliu Porumboiu pregăteşte un nou film. Vlad Ivanov joacă rolul principal

Cel mai nou lungmetraj al regizorului Corneliu Porumboiu se numeşte „Gomera“, iar filmările au început pe 18 februarie şi se vor termina la finalul lunii aprilie.

După ce a atras atenţia în mod pozitiv criticilor de film prin „Fotbal infinit“, inclus de către variety.com în topul celor mai bune 10 filme de la Berlin Film Festival, Corneliu Porumboiu revine pe platourile de filmare cu o nouă producţie. „Gomera“ îl are în centrul poveştii pe Cristi, un ofiţer de poliţie care ajunge în insula La Gomera (Spania) ca să înveţe limbajul „El Silbo“.

„El Silbo“ presupune un mod de a comunica prin fluierat, tipic zonei respective. Misiunea lui Cristi este de a-l elibera pe Zsolt, un afacerist controversat aflat în arest în București. Ideea de a crea un film plecând de la acest mijloc de comunicare i-a venit regizorului în urmă cu câţiva ani, după ce a urmărit un documentar despre El Silbo.

Filmul se concentrează pe o posibilă folosire a limbajului ancestral, El Silbo, într-o lume în care comunicarea a devenit din ce în ce mai controlată, cu un conflict direct între verbal și non-verbal. (Corneliu Porumboiu)

Actorul Vlad Ivanov va interpreta rolul principal, iar din distribuţie mai fac parte Rodica Lazăr, Sabin Tambrea şi Catrinel Menghia (Marlon). Locurile de filmare sunt în Bucureşti şi pe insula din Spania. „Gomera“ este primul lungmetraj pe care Corneliu Porumboiu îl turnează şi în afara României. Filmul va intra în cinematografe în 2019.

Regie şi scenariu: Corneliu Porumboiu
Imagine: Tudor Mircea
Scenografie: Simona Pădurețu
Designer de costume: Dana Păpăruz
Direcţia artistică: Arantxa Etcheverria Porumboiu

Foto: Vlad Cioplea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *