Filme, Noutăți

Ce ar trebui să ştii despre „Gringo: Amator în misiune“, înainte de a vedea filmul

Charlize Theron şi Joel Edgerton sunt printre cele mai importante nume din distribuţia filmului „Gringo: Amator în misiune“, un mix dinamic de acţiune accelerată şi umor negru.

Acţiunea din „Gringo: Amator în misiune“ se desfășoară în Mexic, unde Harold Soyinka (David Oyelowo), un om de afaceri mediocru, ajunge la mila trădătorilor lui colegi de corporație (Charlize Theron şi Joel Edgerton), a unui traficant de droguri local și a unui mercenar cu acute procese de conștiință. Trecut de la cetățean model în tabăra celor mai căutați criminali, Harold are nevoie de mult noroc pentru a supraviețui situației extrem de periculoase. Însă acțiunile lui ridică întrebarea: Și-a pierdut mințile sau totul face parte dintr-o strategie foarte inteligentă? Filmul „Gringo: Amator în misiune“ este în cinematografe de vineri, 16 martie, iar în România este distribuit prin Vertical Entertainment.

Regizorul filmului, Nash Edgerton, a coordonat peste  o sută de cascadorii
Cineastul australian, Nash Edgerton, s-a făcut prima oară recunoscut în Hollywood ca actor, cascador şi coordonator de cascadorii în peste 100 de filme inclusiv „The Matrix“, „American Ultra“ şi „Star Wars: Episode II — Attack of the Clones“. A realizat şi scurtmetraje, inclusiv „Spider, care a câştigat multe premii, fapt care a condus în 2008 la regizarea thrillerului noir foarte aclamat de critici, numit „The Square“şi la dorinţa de a regiza mai multe filme şi mai ample. Când agentul său i-a trimis scenariul filmului „Gringo: Amator în misiune“, cu specificaţii neconvenţionale, scris de Matthew Stone, Edgerton a ştiut că a găsit un proiect pe măsura dorinţelor sale. Cu ajutorul lui Anthony Tambakis a reconceput scenariul, devenind o combinaţie abilă între un film de acţiune şi o comedie bazată pe personaje.

David Oyelowo, actorul care-l interpretează pe naivul Harold, l-a convins pe Nash Edgerton să-l facă pe Harold imigrant nigerian
În timpul unei întâlniri cu Nash Edgerton, când au discutat despre proiect, Oyelowo a venit cu idei proprii despre personaj. „L-am provocat pe Nash să-l facă pe Harold un imigrant nigerian“, spune actorul. „Părinţii mei sunt nigerieni, iar eu am trăit în Nigeria timp de câţiva ani, iar acest amănunt mi-a oferit ceva cu care să mă identific. Am vrut să aduc ceva proaspăt rolului fiindcă atunci când ai un personaj care este considerat a fi un ratat, există tentaţia de a te folosi de clişee şi a-l face tocilar, supraponderal şi ochelarist. Am simţit că, dacă-l facem pe Harold un nigerian în Mexic, e un mod interesant de a-l <<zugrăvi>> drept un peşte pe uscat“, explică el.

Gringo: Amator în misiune
Gringo: Amator în misiune

Charlize Theron este actriţă şi producător
Când Nash Edgerton i-a propus să joace rolul femeii de afaceri lipsită de scrupule Elaine, Theron nu a ezitat. S-a oferit chiar să producă filmul prin intermediul companiei sale, Denver and Delilah Productions. „Îmi place Elaine fiindcă are un caracter sfidător şi e lipsită de regrete“, a declarat ea. De asemenea, personajul i-a oferit actriţei şansa de a trece dincolo de glumele sarcastice şi de a explora omenia bine ascunsă a lui Elaine. „Aspectul care m-a atins cel mai mult este că dedesubtul bravadei, Elaine este vulnerabilă şi rănită“, spune actriţa. „Pentru mine, acest aspect o face autentică. Nu am vrut să pară a fi o caricatură. Elaine este zgomotoasă şi puternică şi gândeşte dintr-o altă perspectivă, aşa că am fost foarte entuziasmată să explorez ca actor toate aceste detalii“, completează Charlize Theron.

Joel Edgerton, un alt nume puternic din distribuţie, aseamănă „Gringo: Amator în misiune“ cu filmul „Fargo“ (1996) al fraţilor Coen
Pentru Joel Edgerton, personajul omului de afaceri lipsit de sentimente, Richard Rusk, a reprezentat o diferenţă radicală faţă de interpretarea din „Loving“: „Se pare că oscilez între a juca personaje de treabă şi nemernici“, spune Edgerton. „Richard reprezintă tot ceea ce-ţi place să urăşti la America corporatistă. Am vrut să pun în evidenţă prin postura sa şi prin gesturile sale un fel de şmecherie pe care se simte îndreptăţit s-o aibă atunci când stă în biroul său pretenţios. M-am gândit mult la falsul sentiment de putere pe care i-l oferea poziţia sa“, îşi descrie actorul personajul. Şi completează, analizând „Gringo: Amator în misiune“: „Într-o comedie ca Gringo: Amator în misiune, ai de-a face cu întrebarea Cât de amuzantă vrei să fie? E un film care îţi dă o palmă peste ochi? E o comedie prietenoasă? E ceva între?. Dacă analizezi filmul Fargo al fraţilor Coen, aş spune că pe aici se situează filmul. Situaţiile par plauzibile şi foarte periculoase din când în când, însă filmul te face să râzi şi să te bucuri de comedia de situaţie“.

„Gringo: Amator în misiune“ oferă spectatorilor o perspectivă proaspătă a genului „comedie de acţiune“
Amuzant, imprevizibil şi sincer, filmul „Gringo: Amator în misiune“ este descris de Charlize Theron drept comic, dar şi profund. Vorbeşte despre condiţiile sociale din lumea zilelor noastre într-un mod amuzant, de parcă ai mânca spanac şi nici măcar n-ai simţi asta“, adaugă ea. Joel Edgerton subliniază povestea încurajatoare de viaţă care se ascunde sub umorul pervers, iar regizorul Nash Edgerton consideră că, tocmai fiindcă povestea atinge ambele aspecte ale graniţei (umor şi mister), îl face potrivit zilelor noastre. „Lumea în care trăim acum este atât de conectată, aşa că a fost important pentru mine să am o distribuţie internaţională. Când mă duc să văd un film, îmi place să evadez şi să fiu distrat. Sper că Gringo: Amator în misiune va şoca uneori publicul şi îl va binedispune în egală măsură“, spune Edgerton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *