Noutăți

Pe 24 februarie, afli „Istoria secretă a benzilor desenate“

„Istoria secretă a benzilor desenate“ este o serie-documentar, din șase părți, găzduită de Robert Kirkman, creatorul seriei desenate „The Walking Dead“. Se difuzează în fiecare sâmbătă pe AMC, de la orele 14.00, începând cu 24 februarie.

Povești uimitoare, figuri marcante și întâmplări care au transformat universul benzilor desenate – iată ce își propune să prezinte seria-documentar „Istoria secretă a benzilor desenate“. Fiecare episod durează o oră, timp în care vom afla detalii fascinante din culisele acestui mijloc de comunicare grafic, spuse de profesioniști din domeniu.

Erik Larsen
Erik Larsen

De-a lungul celor șase episoade, vor fi intervievați personalități din universul BD-urilor, dar și din cinema. Printre ei, se numără Stan Lee, Patty Jenkins, J.K. Simmons și Todd McFarlane. Stan Lee, fost președinte executiv și editor la Marvel Comics, este unul dintre creatorii personajelor Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Iron Man, Daredevil, Thor. Patty Jenkins, cunoscută ca regizoarea filmului „Wonder Woman“, titlul cu cele mai mari încasări în vara lui 2017, a studiat pictura la Cooper Union din New York City, unde a urmat și un curs de film experimental. J.K. Simmons este actor, câștigător al unui premiu Oscar pentru rolul secundar masculin din „Whiplash“, iar Todd McFarlane scenarist și producător. În 1992 a fondat Image Comics împreună cu Erik Larsen, Jim Lee, Rob Liefeld, Jim Valentino, Marc Silvestri și Whilce Portacio și este celebru în special datorită redesenării unor super eroi. A intervenit asupra lui Spider-Man, de exemplu, mărindu-i ochii și dându-i o alură mai de „păianjen“ atunci când avea de făcut anumite mișcări.

Cele șase episoade din „Istoria secretă a benzilor desenate“ sunt regizate de Rory Karpf (3), Daniel Junge (2), Corey Frost (1) și Jesse James Miller (1). Producători executivi sunt Robert Kirkman și David Alpert („The Walking Dead“,„Fear the Walking Dead“), Bryan și Sean Furst („Daybreakers“,„Dice“), Daniel Junge („Saving Face“,„Being Evel“) și Rory Karpf („The Book of Manning“,„Dale“). Primul episod va fi difuzat de AMC pe 24 februarie, de la orele 14:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *