Filme, Noutăți

Helen Mirren este o văduvă milionară, urmărită de un blestem, în „Winchester: Casa Spiritelor“

Filmul horror „Winchester: Casa Spiritelor“ o aduce pe Helen Mirren într-un rol extrem de provocator: este o văduvă bogătașă, convinsă că trăiește un blestem și hotărâtă să schimbe cursul lucrurilor.

A fost soția lui Hitchcock („Hitchcock“, 2012), Regina („The Queen“, 2006), Moartea („Collateral Beauty: A doua șansă“, 2016), capricioasa Madame Mallory („Război în bucătărie“, 2014), iar acum este Sarah Winchester, moștenitoarea unei averi colosale, pentru care are de plătit un preț pe care nici un ban din lume nu îl poate plăti. Helen Mirren dă viață unui personaj straniu, pentru că straniu este și planul pe care acesta îl pune la cale: reconstruirea unui conac, o clădire masivă cu un design interior haotic, fără nici o logică aparentă, cu scopul de a oferi o închisoare, un azil fantomelor celor care au fost răpuși de armele Winchester.

Adevărata Sarah Lockwood Winchester, femeia care a inspirat filmul „Winchester: Casa Spiritelor“, a trăit între 1840 și 1922 și a moștenit o avere colosală după moartea soțului ei, William Wirt Winchester (1837-1881), în jur de 500 de milioane de dolari, plus 50% din compania Winchester Repeating Arms. A fost cunoscută drept una dintre cele mai bogate femei din lume, la vremea respectivă. Și-a dobândit notorietatea și deoarece și-a folosit averea pentru a (re)construi conacul din California, timp de 38 de ani la rând. Motivul? Singurul mod prin care putea ieși sau cel puțin „atenua“ blestemul sub care era convinsă că se află, din cauza celor uciși cu faimoasele carabine cu repetiţie Winchester, consta în investirea în această clădire.

Winchester: Casa Spiritelor

Imaginea promoțională a filmului, cu Helen Mirren în trăsură, îmbrăcată în haine de doliu, a avut ca model singura fotografie a lui Sarah Winchester, fotografie care se vede astăzi pe turnul conacului din San Jose, California. Cât despre armele produse de compania Winchester, modelul Winchester 1873 este cel mai cunoscut. Datorită lui, Compania a cucerit titlul naţional pentru puşca cu cel mai puternic şi precis cartuş. I se mai spune „arma care a cucerit Vestul“. Armele Winchester sunt asociate cu masacrul milioanelor de bizoni din preria americană și cu genocidul triburilor amerindiene. A fost folosită de vânătorii profesionişti, bandele călare de „outlaws“, coloniştii care călătoreau în căruţe, proaspeţii fermieri, oamenii legii şi personalul militar.

Winchester Mystery House a devenit în prezent o atracție turistică. Dat fiind interiorul destul de strâmt, s-au filmat puține scene aici, majoritatea decorurilor fiind recreate în studio. Filmul „Winchester: Casa Spiritelor“ este regizat și scris de frații Spierig („Predestination“, 2014, „Daybreakers“, 2009, „Jigsaw“, 2017) și intră în cinematografele de la noi pe 16 februarie. Din distribuție mai fac parte, în afară de Helen Mirren, Sarah Snook şi Jason Clarke.

Foto: Vertical Entertainment, surse: descopera.ro, imdb.com, wikipedia.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *